Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Monica Macedonski: "Poate sună dramatic, dar cred că cel mai important lucru pe care l-am făcut este că nu am murit din cauza stilului de viață nesănătos pe care l-am dus"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chestionar de Metropotam este rubrica prin care ne dorim sa aflam mai multe despre personajele iconice din lumea artistica si nu numai.

Despre oameni cu povesti care merita spuse mai departe, despre intamplari si locuri care sa ne inspire.

Astazi stam de vorba cu Monica Macedonski, stră-strănepoata poetului Alexandru Macedonski, pasionată de literatură, atrasă de zona mistică și cu un stil aparte de a se exprima, atât prin scris, cât și prin fotografii - check her insta.

Monica este persoana cu care colindam Controlul în lung și-n lat, pe vremea în care era a doua noastră casă, cu care stăteam la povești până dimineața, comentând despre zodii, tipologii de oameni, relații toxice, tarot. O dată ne-am întâlnit în Sibiu, pe stradă, după ce nu mai vorbisem de luni de zile, ne-am luat în brațe și, după 3 replici, am zis: "Nu pot să cred că am trecut, fără să știm, prin aceleași experiențe!"

Mai multe despre Monica în 3, 2, 1

Cine esti?
Monica-Ioana Macedonski

Ce voiai sa devii in copilarie?
Actriță, prezentatoare TV, scriitoare sau Neti Sandu. Nu pot să spun că s-au schimbat multe de atunci.

Daca ai putea sa iti trimiti un mesaj tie la 14 ani, ce sfat ti-ai da?
I-aș spune să rămână la fel de pură ca atunci. Mai puțin romantică, desigur, și mai capabilă să deosebească aparențele de esențele inventate de imaginația ei bogată.

I-aș spune să rămână în povestea ei, nu în povești fabricate pentru cifre. Să rămână un cap rotund într-o lume plină de capete pătrate, deși nu e la fel de comercială precum suratele ei.

Și aș certa-o pentru toți anii în care s-a autodistrus, părând fericită când de fapt voia doar să urle la lună

Ce ai descoperit la tine, în această perioada?
Am descoperit plăcerea de a sta acasă. Aveam o viață socială foarte activă și nu prea îmi petreceam mult timp în casă. În carantină, m-am simțit ca în copilărie, când stăteam ore întregi citind sau uitându-mă la seriale. Deci pot spune că am învățat cum este să îți petreci tot timpul între 4 pereți.

Am mai învățat cum este să îți petreci absolut tot timpul cu persoana iubită. Din cauza locului de muncă, nu ne vedeam foarte des, iar acum lucrăm în aceeași cameră. Sinceră să fiu, mă motivez când îl văd că muncește atât de mult, chiar dacă nu înțeleg mare lucru din domeniul construcțiilor. Și, mai important, nu ne-am certat absolut deloc, ceea ce este un semn bun.

Cu ce personaj dintr-un film sau serial ti-ar placea sa iesi la o bere? De ce?
Mi-aș dori să ies la un bairam cu toate personajele din Lucifer pentru că mi se par geniale. De ce nu? Ar suna ca un banc bun de povestit nepoților: Lucifer, o detectivă, un înger, o psihoterapeută, o demoniță, o mamă care a pozat în Playboy și un MIM intră într-un bar.

Ce te motiveaza cand te trezesti dimineata fara niciun chef?
Cafeaua. Fără ea, nu cred că m-aș ridica din pat toată ziua.

5 mici placeri care-ti aduc bucurie.
Să citesc în timp ce îmi beau cafeaua, să-mi cumpăr pantofi, să scriu în jurnal, să mă plimb în Cișmigiu cu iubitul meu și să beau bere brună la concerte metal.

O melodie care te face mereu să zâmbești
No Doubt -  Hey Baby

 

Care este cel mai important lucru pe care crezi ca l-ai facut sau l-ai invatat pana acum?
Poate sună dramatic, dar cred că cel mai important lucru pe care l-am făcut este că nu am murit din cauza stilului de viață nesănătos pe care l-am dus.

Cea mai mare frica.
Lara, lupul alsacian al iubitului meu, Meme. Cu toate că cel mai periculos lucru pe care îl face este să fugă după coada sa, mă sperie ideea că m-ar putea dărâma cu ușurință pentru că este mai mare decât mine.

Cea mai recenta obsesie muzicala.
Behemoth – Bartzabel. Dar nu e chiar recentă, știi că îți ia ceva timp să scapi de vechile obsesii muzicale.

Daca Bucurestiul ar fi un personaj cum ar arata/ ce superputeri ar avea?
Nu știu de ce, îl asociez cu motanul Behemoth din Maestrul și Margareta. Ar fi pasionat de șah și ar bea multă vodka. Și ar râde de oameni pe sub mustăți.

De ce trebuie sa te feresti in Bucuresti?
De băieții care folosesc apelativul pisi în 2020, de băbuțele din RATB și de persoanele care se declară sapiosexuale deși nu au decât cărți de bucate în casă.

Top 3 locuri unde-ti place sa mananci in Bucuresti
Alt Shift
Cișmigiu - Bistro la etaj
Maison des Crêpes

Top 3 locuri unde-ti place (placea) sa bei in oras
Control
Kuma
Funky Lounge

Cea mai inedita experienta culinara pe care ai avut-o in Bucuresti
Cea mai inedită experiență culinară în sens a fost cu siguranță la Kali Eat Local, unde am mâncat humus legată la ochi.

Cum arata barul perfect in viziunea ta? (de la design si pana la oameni)
Ar avea designul steampunk pe care-l aveau Joben și Distrikt42, dar terasa și oamenii din Control.

Ce le-ar trebui romanilor sa nu-i mai vedem tristi si posomorati pe strada?
Un hobby. Mulți oameni nu fac nimic în afara locului de muncă și, din păcate, de cele mai multe ori, acel job nu este ales din suflet, ci de nevoie.

Oameni pe care ii consideri Figuri Emblematice ale Bucurestiului.
Bucureștiul e o figură emblematică în sine, nu îl pot asocia cu câteva persoane.
1 comentariu

Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Monica Macedonski: "Poate sună dramatic, dar cred că cel mai important lucru pe care l-am făcut este că nu am murit din cauza stilului de viață nesănătos pe care l-am dus"
guest
#1 -

Pullulan from Aureobasidium pullulans
Pullulan from Aureobasidium pullulans - BioGlyco provides Pullulan from Aureobasidium pullulans,Pullulan from Aureobasidium pullulans can help customers carry out research on glycobiology.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera