Chestionar de Metropotam: De vorba cu life coach-ul Constantin Amariei - "Mi-am dat demisia de la corporatie ca sa imi pot dedica timpul pasiunii si misiunii mele."

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chestionar de Metropotam este rubrica prin care ne dorim sa aflam mai multe despre personajele iconice din lumea artistica si nu numai.

Despre oameni cu povesti care merita spuse mai departe, despre povesti si locuri care sa ne inspire.

Astazi stam la povesti cu Constantin Amariei – life coach, initiatorul conferintelor „Inspiratie pentru aspiratii”, fondatorul Ydeal Life Consulting, trainerul a peste 5000 de oameni, un om care crede in reinventare, creativitate si pasiune.

Cine esti?

Sunt Constantin Amariei – life&business coach, trainer si viitor psihoterapeut.

Sunt pasionat de oamenii si de evolutia lor, fie ca aceasta vine din dezvoltare personala, profesionala sau din viata pur si simplu.

Ce voiai sa te faci in copilarie?

O sa zambiti, voiam sa ma fac fotbalist. Va rog sa nu va ganditi la cliseele pe care le vedeti la TV, pentru mine fotbalul era bucuria sportului, a strategiei de joc si nu in ultimul rand a victoriei.

Si la fotbal ca in viata in general, victoria este si o chestiune de atitudine.

Trebuie sa-ti intelegi adversarul si pe tine insuti pentru a identifica resursele si mijloacele care te fac mai bun decat adversarul. Intamplarea a facut ca acest exercitiu de intelegere a oamenilor sa fie primul pas catre pasiunea de care va spuneam mai sus.

Daca ai putea sa iti trimiti un mesaj tie la 14 ani, ce sfat ti-ai da?

Nu mi-as da niciun sfat. Eu cred in butterfly effect, orice mesaj pe care eu cel de acum l-as transmite catre mine cel de la 14 ani ar putea rescrie traiectoria mea ca om, existand posibilitatea ca prin dezvoltarea celui de la 14 ani sa nu mai ajung eu cel de acum.

Cu ce personaj dintr-un film sau serial ti-ar placea sa iesi la o bere? De ce?

Exista un experiment in care o intrebare asemanatoare celei de mai sus este adresata unor pusti – spre surprinderea tuturor, majoritatea raspunsurilor fac referire la parinti.

Mi se pare ca societatea actuala ne face sa uitam extraordinarul de langa noi si poate copiii vad mai clar acest lucru. Ca urmare, nu cred ca ma pot gandi la un astfel de personaj.

Mai degraba as iesi la un ceai cu bunica mea care nu mai este – pentru ca a fost o femeie extraordinara, desi nu s-ar putea spune ca a facut vreodata ceva iesit din comun.

A trait intr-o perioada istorica zbuciumata, a tinut aproape singura o gospodarie, 10 copii si cativa nepoti, fara ca toate astea sa ii ia vreun pic din optimism si puterea de munca – si sunt sigur ca nu a avut nicio reteta secreta pentru astea.

Ce te motiveaza cand te trezesti dimineata fara niciun chef?

Gandul ca as putea ajuta pe cineva. De asta am ales sa fiu coach.

5 mici placeri care-ti aduc bucurie.

O carte buna, un documentar interesant (Neil deGrasse Tyson este cel mai tare), o masa gustoasa, cateva lungimi de bazin (si mai bine in mare), o veste buna de la un client care si-a atins un obiectiv, joaca de-a bucatarii cu prietena mea.

Care este cel mai important lucru pe care crezi ca l-ai facut pana acum?

Mi-am dat demisia de la corporatie ca sa imi pot dedica timpul pasiunii si misiunii mele, coachingul.

Cea mai recenta obsesie muzicala.

Desi de regula nu dezvolt obsesii muzicale, de curand am redescoperit Queen-Innuendo. Mai ascultati-o o data, cu atentie.

Daca Bucurestiul ar fi un personaj cum ar arata/ ce superputeri ar avea?

Mi-a spus cineva recent o poveste care se numeste ”Croitorul de povesti”, unul dintre personaje fiind un batran care se indeletnicea cu povestile. Asa cred eu ca ar fi Bucurestiul. Daca am sti sa-l ascultam, ar putea sa ne spuna milioane de povesti despre oameni si locuri.

Top 3 locuri unde-ti place sa mananci in Bucuresti

Lente&Cafea, Trattoria Adagio, Kunnai

Top 3 locuri unde-ti place sa bei in oras

Nu am un loc preferat, ci mai degraba conteaza compania.

Cea mai inedita experienta culinara pe care ai avut-o in Bucuresti (sens pozitiv sau negativ)

Placinta cu portocale de la Mezze din Centrul Vechi (exceptionala).

Cum arata barul perfect in viziunea ta? (de la design si pana la oameni)

Desi nu este tocmai un bar, mi-a placut foarte mult la Nuka din Cluj.

Ce le-ar trebui romanilor sa nu-i mai vedem tristi si posomorati pe strada?

Un nivel de trai mai ridicat, o clasa politica (mai) responsabila, o minima educatie cu privire la drepturile si obligatiile cetatenesti, un simt al comunitatii mai dezvoltat. De fapt, toate acestea se reduc la educatie.

Ce evenimente nu ar trebui sa ratam in 2016?

2016 este cam pe sfarsit, dar a inceput stagiunea teatrala. Les Films de Cannes a Bucarest este inca in desfasurare. Si, desigur, conferinta Inspiratie pentru Aspiratii – pentru cei care vor sa se reinventeze sau pur si simplu sa gaseasca idei inspirate si sa cunoasca oameni cu aspiratii.

Oameni pe care ii consideri Figuri Emblematice ale Bucurestiului.

Intrebarea asta se aseamana foarte mult cu cea cu personajul cu filmul de mai devreme. Daca gandim in personaje/figuri emblematice riscam sa uitam de oamenii adevarati si mai putin cunoscuti. In ultima vreme am cunoscut sau am citit despre o serie de tineri sau mai putin tineri antreprenori care au inceput sa dea viata orasului. Admir la ei determinarea si capacitatea de a-si urmari visele. Oamenii ca acestia ar trebui sa devina figuri emblematice si sa devina modele pentru Bucuresti.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera