Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Alina Ușurelu: "Să ai puterea să schimbi, să te schimbi, să lupţi, să mergi mai departe cu fruntea sus!"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chestionar de Metropotam este rubrica prin care ne dorim să aflăm mai multe despre personajele iconice din lumea artistică și nu numai.

Despre oameni cu povești care merită spuse mai departe, despre întâmplări și locuri care să ne inspire.

Astăzi stăm de vorbă cu artista Alina Ușurelu, despre care veți afla mai multe în 3, 2, 1...


Foto: Vittorino Coragem

Cine ești?

Alina Uşurelu sau EZA (de curând am afla că în ewe, una dintre cele 140 de limbi vorbite în Ghana, înseamnă noapte), sunt artistă, lucrez cu fotografie, film şi corp. Fac instalaţii performative, produc spectacole, expoziţii şi cărţi şi mai scriu şi mai cânt din când în când. Fac de toate, aşa m-a învăţat viaţa să pot să supravieţuiesc, dar şi curiozitatea mea neobosită.

Ce voiai să devii in copilarie?

Stupid, foarte stupid, poliţistă şefă ziceam că vreau să fiu la vârsta la care ziceam tughi-tughi în loc de struguri.

Dacă ai putea să îți trimiți un mesaj ție la 14 ani, ce sfat ți-ai da?

Relaxează-te, femeie! Concentrează-te pe ce ai de făcut şi nu mai băga toate prostiile în seama. De drame o să ai parte toată viaţa şi la un moment dat o să te saturi de ele. Just feel yourself, enjoy yourself and learn.

Ce ai descoperit la tine, în această perioadă?

Loops, patterns, and layers – astea au fost obsesiile mele în această pandemie. Le-am observant pe toate cum se manifestă, cât de mult durează şi cât de mult sunt transformate de relaţiile cu oamenii din jurul meu. Le-am analizat, am încercat să le schimb sau, mai bine zis să le transform. M-am analizat şi am încercat să îmi dau seama de unde si de ce îmi apar gândurile şi reacţiile pe care le am. Introspecţie şi explorare, nimic nou, doar mai sub lupă.


Foto: Orsolya Balint

Cu ce personaj dintr-un film sau serial ti-ar plăcea să ieși la o bere? De ce?

Taystee din Orange is the new black să înţeleg mai bine cum funcţionează închisorile de femei din America şi să o ajut să implementeze proiecte educaţionale şi de reabilitare a femeilor din închisori sau Nancy din Weeds să îi spun că o ador … nu la bere, dar la iarba verde si meditatie as iesi cu Ushe din Frontera Verde … aş ieşi la bere cu toate femeile puternice din filme şi din realitate.

Ce te motivează când te trezești dimineața fără niciun chef?

Plantele, să le ud, să le cânt, să le stropesc … sau CURĂŢENIA generală în casă … sau cafeaua pe acoperiş când e soare.

5 mici plăceri care-ți aduc bucurie.

Afinele, ciocolata neagră cu portocale, apusul şi răsăritul la mare sau ocean şi orice fel de blănos pe care îl văd sau cu care mă joc.

O melodie care te face mereu să zâmbești

Zen – Planeta Moldova

Care este cel mai important lucru pe care crezi ca l-ai facut sau l-ai invatat pana acum?

De făcut: să ai puterea să schimbi, să te schimbi, să lupţi, să mergi mai departe cu fruntea sus şi am facut asta de câteva ori şi cred că am să mai fac, transformarea e sănătoasă, ea oricum se manifestă în noi, chiar dacă nu o acceptăm … You better cope up!

De învăţat: LOVE YOURSELFS BIATCHESSSS!!! Să mă întorc la mine când nu mi-e bine şi să mă iubesc.

Cea mai mare frică.
De incompetenţă.

Cea mai recentă obsesie muzicală.
Brazillian Funck - MC Fioti - Bum Bum Tam Tam (KondZilla)

Pe partea cealaltă
Azizaa Mystic – Black Magic Woman

Daca Bucureștiul ar fi un personaj cum ar arăta/ ce superputeri ar avea?
Hmm .. ar avea mustaţă, nici prea-prea, nici foarte-foarte …ar dansa nebunesc şi ar fi unul din super eroii care dau startul petrecerilor. Îi place pălăria pe care poartă un trabuc … din când în când ar scoate sunete ciudate: Are o mică boală, îi mai cad bucăţi de piele şi se vindecă greu. E dinamic, vibrează şi scoate trandafiri şi flori de tei pe nas. Se dă cu barca, ascultă de toate, mănâncă de toate, îi place la piaţă şi, la batrâneţe, clar se duce la şahişti în Cişmigiu. Vorbeşte cu ciori şi pescăruşi şi îi îmbârligă la ceartă. Nu ia medicamente cu reţeta, doar după placul lui şi doarme puţin, mai ales la final de săptămână.

De ce trebuie să te ferești in București?
Nu m-am ferit de nimic în Bucureşti … am avut ceva incidente în adolescenţă prin 32, 139 şi nu mai ştiu autobuzul care duce de la Universitate la Cora Lujerului. Ce-i drept, nici nu îmi petrec aşa mult timp în oraş sau strabătându-l de la cap la coadă. La mine în cartier, pe unde mă plimb des, e chill … parcă nici nebuni în trafic nu mai sunt aşa de mulţi … dar, din nou, nu ies foarte des … Da, asta e, am ajuns la raspuns: orele de trafic în maşină! Dacă ai probleme cu răbdarea, nu o face... Sau căutarea unui loc de parcare în centru.


Foto: Martin Toloku

Top 3 locuri unde-ți place să mănânci în București
La Kostas Taverna
Ciorbărie
Buoni e bravi

Top 3 locuri unde-ți place să bei in oraș
Îmi plăcea să beau cu Dănuţ şi prin locurile în care barmanuit el, a fost o vreme bună barman la Control.
Îmi mai place la Origo, în special vineri seara, yum-yum.
Şi la mine acasă îmi place, pe acoperiş cu prietenele.

Cea mai inedită experiență culinară pe care ai avut-o in București 
Nu ştiu care este cea mai inedita. Am încercat diverse … sunt ceva locuri în bucureşti unde se mănâncă bine de la Shift, Terasa POINT pănă la Piaţa Matache sau Piaţa Obor, dar aici pentru mine nu e aşa miraculous că nu mănânc carne … Ah, da, e un loc underground cu o margherita bufala şi o atmosferă de anii 70-80, dar nu zic numele că stric feng shui-ul, cine ştie, cunoaşte… şi mai e unul unde am orgasm cu sushi: Ai Sushi Bar.

Cum arată barul perfect in viziunea ta? (de la design si pana la oameni)
Circular, răsfirat, grădină – pe alocuri acoperit de plante agăţătoare, cu un spaţiu mare de dans, o mini bibliotecă cu ficţiune zdravănă, ştiinţe sociale, stiinţe naturale, filosofie şi artă … dacă se poate, undeva în Grecia, pe o parte marea, pe o parte muntele, mereu 28 de grade, când ploaie de vară, când soare plin … meniu cu multe tipuri de gin şi feluri de abea ginul, burbon şi vin alb. Oameni relaxaţi cu care poţi intra uşor într-o conversaţie, pe care să o poţi părăsi când vrei tu, fără jenă. Când un concert, când un performance, când o activitate de curaţare a grădinii barului cu consumatorii. Ah, da, cafea bună şi tot felul de băuturi cu amestecuri din fructe.

Ce le-ar trebui românilor să nu-i mai vedem triști și posomorâți pe stradă?

Responsabilizare, asumare şi multăăăăă IUBIRE.

Oameni pe care îi consideri Figuri Emblematice ale Bucureștiului.

Paula Dunker <3 Ana Maria Irimia <3 hmmm … era proful de filosofie al soră-mi de la CEX, Săndoiu … toţi artiştii, toate artistele, care fac valuri mici sau valuri mari, mişcă, trasformă, care au grijă de sufletul nostru .. medicii responsabili, profesorii dedicaţi, da Laura Mesina, toţi oamenii mişto care îşi fac treabă fără să se gândească doar la ei … oamenii care vibrează Bucureştiul, lângă mine sunt mulţi: tu, Verde, Irina Marinescu, Lala Misosniky, Bianca Oana, Cristina Lilienfeld, AC Leonte, Andreea Novac, Jean Lorin Sterian, Cristian Nanculescu … şi lista continua până mâine dimineaţă
2 comentarii

Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Alina Ușurelu: "Să ai puterea să schimbi, să te schimbi, să lupţi, să mergi mai departe cu fruntea sus!"
guest
#1 -

Remazol Brilliant Blue R-D-Xylan
Remazol Brilliant Blue R-D-Xylan - BioGlyco provides Remazol Brilliant Blue R-D-Xylan,Remazol Brilliant Blue R-D-Xylan can help customers carry out research on glycobiology.
Chestionar de Metropotam - de vorbă cu Alina Ușurelu: "Să ai puterea să schimbi, să te schimbi, să lupţi, să mergi mai departe cu fruntea sus!"
sdfeee
#2 -

biosimilar testing services
A biosimilar (also known as follow-on biologic or subsequent entry biologic) is a biologic medical product. Biosimilars are officially approved versions of original "innovator" products biosimilar testing services

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera