Cel mai sangeros atac armat din SUA: peste 50 de morti si 53 de raniti. ISIS a revendicat atacul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In noaptea de sambata spre duminica, un club LGBT din Orlando, statul Florida, a fost atacat de un barbat inarmat. Dintre cele aproximativ 300 de persoane din club, peste 50 au fost ucise si alte 50 au nevoie de spitalizare.

APTOPIX-Nightclub-Shooting-Florida-Vigil-974x650.jpeg

Masacrul este cel mai sangeros atac armat din SUA, iar responsabilul este Omar Mateen, un tanar de 29 de ani de origine afgana. Potrivit FBI, el a fost deja interogat de agentii federali, de două ori in ultimii trei ani, pentru posibile legaturi teroriste. Nu au existat insa niciodata indeajuns de multe dovezi pentru ca Omar Mateen sa fie retinut.

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atacul armat printr-un comunicat postat de Amaq, agentia gruparii.

Potrivit sefului politiei din Orlando, atacatorul ar fi avut asupra sa o mitraliera si un pistol, dar si un dispozitiv atasat de corp. El a mai precizat ca atacul a fost bine organizat si planuit, dar nu din respectiva zona. Atacatorul a fost impuscat mortal in schimburile de focuri cu fortele de ordine, dar inainte a tinut si ostatici. In confruntari, a fost ranit si un politist.

orlando-police-officers-direct-family-members-away-from-a-mu.jpeg
Sursa foto

In urma schimbului de focuri cu trupele SWAT, Omar Mateen a fost ucis.

Incidentul intervine la o zi după ce tot la Orlando cantareata de origine romana Christina Grimmie a fost impuscata mortal dupa un concert de un individ care apoi s-a sinucis. Politia nu a stabilit inca mobilul crimei si nici nu a facut vreo legatura intre cele doua acte violente.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera