Cei care participa la Ziua fara pantaloni in metrou sunt rugati sa aduca haine pentru persoanele nevoiase

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Evenimentul Fara pantaloni la metrou a devenit unul extrem de controversat... Iar acest lucru spune multe despre societatea romaneasca si cat de deschisi la minte sunt romanii. Cei de la Metrorex au mers intr-atat de departe in a spune ca "romanii nu sunt pregatiti sa vada oameni in chiloti" si au amenintat ca ii vor amenda pe cei care isi vor da jos textila in metrou.

Oricum, amenintarile nu l-au facut pe organizatorul evenimentului sa dea inapoi. Fara pantaloni la metrou se va tine duminica. Iata si ultimele precizari si observatii ale organizatorului:

"Evenimentul No Pants Subway Ride (Fara pantaloni la metrou), care are loc la nivel mondial incepand din 2002, se va desfasura pentru prima data si in Bucuresti, duminica, de la ora 15.00, iar locuitorii orasului sunt invitati sa se plimbe cu metroul fara sa poarte pantaloni, cu mentiunea importanta de a veni in boxeri sau pantaloni scurti, NU in chiloti tanga sau tetra.

Recomandam participantilor, dat fiind caracterul schimbator de pana acum al evenimentului, de a verifica pagina oficiala a evenimentului.

Duminica, la punctul de intalnire de la Hanul lui Manuc, o sa existe un punct de colectare a hainelor, pentru a fi oferite spre donatie. Oricine are haine prin casa de care nu mai au nevoie, le-au ramas mici, le pot aduce intr-o punga separata si le pot oferi spre donatie catre un camin care se ocupa de persoane nevoiase.

Doar pentru ca participam si facem evenimente pentru distractie, nu inseamna ca nu ne preocupam si de partea sociala. Inseamna ca noi avem si simtul umorului.

Multumim pentru increderea acordata reprezentantilor Metrorex si ne asteptam la un eveniment fara incidente indecente.
Multumim pentru clarificarea aspectelor legale reprezentantilor sectiei 21 de politie si politiei Metrorex.

In legatura cu aspectul foto-video, noi le-am comunicat participantilor ca nu avem acordul scris de la Metrorex pentru a fotografia, nici noi, nici cei peste 700.000 de calatori care folosesc zi de zi metroul bucurestean nu pot sa faca poze.

Boston, Chicago, Stockholm, New York City, St. Petersburg si multe alte orase din lume permit fotografiatul la metrou in scop necomercial, neprofesionist, fara a necesita acordul scris din partea reprezentantilor de la metrou.

Speram ca pe viitor Metorex sa initieze o dezbatere pe tema fotografiat-ului in incinta Metrorex, pentru a stabili un cadru mai permisiv, oferind ocazia turistilor, precum si pentru locuitori orasului de a realiza poze la Metrou.

No Pants Subway Ride este un eveniment global, care se intampla an de an si care a inceput in 2002, in New York, la initiativa Improv Everywhere.

In Romania, implementarea proiectului este realizata de Grupul de initiativa “Nefiresc”, un grup alcatuit din oameni care se identifica cu valorile Improv Everywhere: 'Prin ceea ce se intampla la evenimentele noastre, speram sa aducem senzatii tari in locuri care in mod obisnuit sunt lipsite de asa ceva si sa le oferim oamenilor o experienta unica si o grozava poveste de spus. Iesim sa demonstram ca o farsa nu trebuie sa implice umilinta sau jena, scopul ei fiind sa faca pe cineva sa rada, sa zambeasca sau sa se opreasca sa observe pentrucateva momente lumea din jur.'

Dorim sa combinam si sa realizam o parte din misiunile ImproveEverywhere globale in Romania, impreuna cu misiuni autentice, realizate in premiera in Romania. Oricine doreste sa se asocieze cu noi, ne poate gasi accesand pagina de Facebook proaspat lansata Nefiresc, unde vom anunta urmatoarele actiunii, sau misiuni, asa cum sunt numite de Improve Everywhere."

Actiuni viitoare

Frozen Bucharest - In gara centrala din New York, 207 oameni au inghetat pentru 5 minute in diverse pozitii, uimindu-i pe cei din jur. Dupa cinci minute, ei si-au reluat treburile ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

Cine doreste noi experiente si sa socializeze cu un colectiv misto de oameni, sunt asteptati sa se inscrie aici.

Inveleste un necunoscut - Fiecare agent vine cu o patura pufoasa, urmand sa ofere imbratisari gratuite oamenilor, invelind atat sufletul cat si trupul persoanei pe care o imbratiseaza. Restul detaliilor urmeaza sa fie comunicate la punctul de intalnire.

Florin Badita
Organizator No Pants Subway Ride Bucuresti si membru Organizator Nefiresc

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera