Ce veti putea vedea la Noaptea Muzeelor din Bucuresti 2015

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Locuitorii Capitalei sunt mari amatori de Noaptea Muzeelor. In acest an evenimentul va avea loc pe 16 mai, alaturi de alte mii de institutii similare din Europa.

Pe langa protestul de la Noaptea Muzeelor (unde  piesa valoroasa din fiecare institutie muzeala va fi acoperita cu o panza in scopul de a face publicul sa constientizeze situatia grava a spatiilor expozitionale), a fost deja stabilit circuitul muzeal 2015 precum si o serie de alte detalii cool de care va puteti bucura cu aceasts ocazie.

Muzeele pe care le veti putea vizita pana dimineata cu ocazia Noaptea Muzeelor, dar si expozitiile interesante pe care le veti gasi aici, sunt urmatoarele:


Intreg programul il gasi aici

Muzeul National de Arta al Romaniei

9.00 – 04.00: vor putea fi vizitate in regim de gratuitate la sediul central: Galeria Natională si Galeria de ne(uitat) – parterul Galeriei Nationale.

Muzeul Colectiilor de Arta – Expozitia Comori de arta din colectia prof. I. Chiricuta (Realizata in colaborare cu Muzeul Vasile Parvan din Barlad).

Muzeul Municipiului Bucuresti

Adrian Naidin va sustine un concert de la ora 23:00 pana la ora 24:00

Muzeul National de Istorie a Romaniei

- Ateliere de educatie muzeala in cadrul expozitiei Privind inapoi in trecut: Sultana – Malu Rosu, o asezare preistorica de acum 6000 de ani
- Parada costumelor de epoca
- Ghidaje tematice in expozitiile permanente Tezaur Istoric, Lapidarium – Copia Columnei lui Traian si in expozitiile temporare Arme din colectiile Muzeului National de Istorie a Romaniei si Privind inapoi in trecut: Sultana – Malu Rosu, o asezare preistorica de acum 6000 de ani
- Spectacole de muzica si dans

Muzeul Bancii Nationale a Romaniei

O mini-expozitie inedita, intitulata "Aur din Tezaur". Datorita atractiei deosebite pe care o exercita aurul, Muzeul Bancii Nationale a Romaniei va prezenta vizitatorilor exponatele sale vedeta, lingourile de aur.

Muzeul National "George Enescu"

Aeroportul ONIRIA este locul in care evenimentele artistice programate ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori pe teritoriul imaginatiei prin muzica, arta vizuala si performance art. Fantasia, Clasica, Exotica, Hybrida, Irealia si Oniria sunt destinatiile ce pot fi alese in ziua de 16 mai, doar la Muzeul National "George Enescu".

Muzeul de National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"

Acces gratuit: in cadrul expozitiei permanente a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"

Muzeul Taranului Roman

Vizitarea expozitiei permanente

Muzeul National de Geologie

– Vizitarea expozitiilor permanente
– Vizitarea expozitiilor temporare dedicate evenimentului (expozitie de fotografii si minerale din America de Sud), Proiectii video
– Prezentarea activitatii de cercetare din cadrul Institutului Geologic al Romaniei.
– Prezentare a istoricului Muzeului National de Geologie

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Expozitie temporara cu hartile vechi ale reprezentarii Armeniei – marturi istorice ale geografului si cartografului armean ROUBEN GALICHIAN – vernisaj la ora 16:00⁰ cu prezenta ambasadorului Republicii Armenia in România si a invitaţilor E.S. HAMLET GASPARIAN – Ambasadorul Republicii Armenia in România.

Muzeul de Arta "Vasile Grigore – pictor si colectionar"

Parte integranta a donatiei lui Vasile Grigore colectia de peste 600 de discuri de vinil si ebonita, cu muzica clasica romaneasca si europeana, piese de teatru, poezii in interpretari de exceptie va fi expusa pentru prima oara cu ocazia Noptii Muzeelor 2015.

Muzeul National al Pompierilor

Foisorul de Foc asteapta publicul vizitator sa cunoasca istoria pompierilor din Romania, traditia acestei arme, patrimoniul cultural al pompierilor – militari, voluntari, civili – si colectiile muzeale specifice.

Muzeul National de Arta Contemporana

Proiectul URBOTECA propune un dialog despre oras cu locuitorii orasului, prin intermediul unor metode prietenoase, intr-un pavilion mobil interactiv prin care este redata spatiului public, macar temporar, componenta de discutie si schimb de idei.

Muzeul National Tehnic "Prof. ing. Dimitrie Leonida"

La intrarea in muzeu, vizitatorii vor fi secondati de sunetul puternic al Anuntatorului de canton electromagnetic de la sfarsitul secolului al XIX lea. Spectacolul de sunete si lumini va testa limitele auditive si vizuale ale vizitatorilor.

Muzeul National al Aviatiei Romane

Pot fi admirate  materiale probatoare cu semnificatie pentru istoria aeronautica a poporului roman: avioane civile si militare, statii de radiolocatie, tehnica de artilerie antiaeriana si rachete sol-aer, machete, uniforme, decoratii si documente de arhiva etc.

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Publicul este invitat la spectacole de muzica si dans popular romanesc, targ al mesterilor populari, ateliere de creatie.

Muzeul National al Literaturii Romane, Casa Memoriala "Tudor Arghezi"

Vizitarea expozitiei permanente

Muzeul de Arta Veche Apuseana

Sunteti invitati sa pasiti intr-o oaza culturala de sorginte occidentala, integrată firesc in capitala noastra. Mereu orientata catre public, casa-muzeu construita pentru colectie va asteapta sa admirati o mostenire exceptionala care cuprinde si 35 de obiecte clasate in categoria Tezaur a patrimoniului national.

Muzeul Bellu

O seara cu spectacol de opereta si film

Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia

Veti putea vedea tot felul de expozitii interesante, dar si un concert e muzică Klezmer cu Bucarest Klezmer Band si Maia Morgenstern – in sala Scoartelor.

Intre orele 18 – 24 se asigura transport tur-retur de la statia de metrou Piata Victoriei, cu autobuze care pleaca din 30 in 30 de minute.


Click pe imagine pentru a o mari - Sursa

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera