Ce spune pozitia in care dormi despre relatia pe care o ai

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Modul in care dormi este un bun indicator al nivelului de fericire din relatia pe care o ai.

Potrivit unui nou studiu, daca obisnuiesti sa dormi imbratisat cu persoana iubita, acest lucru spune multe despre legatura dintre voi.

Cercetatorii de la University of Hertfordshire au analizat 1000 de persoane si au descoperit ca cei care obisnuiesc sa mentina un contact fizic ridicat pe timpul noptii sunt mai fericiti in relatie.

94% dintre cuplurile analizate au dezvaluit ca sunt mai fericite daca se ating atunci cand dorm, iar 64% dintre cele care nu se ating, au marturisit ca sunt multumite de relatia lor.

Potrivit oamenilor de stiinta, distanta fizica din timpul somnului poate fi tradusa si prin distanta emotionala.

"Acesta este primul sondaj care examineaza pozitia de somn a cuplurilor, iar rezultatele permit oamenilor sa aiba cateva informatii despre personalitatea si relatia cuiva, doar intrebandu-i cum prefera sa doarma", a spus Richard Wiseman, profesor si psiholog la Hertfordshire.

Studiul a fost prezentat la Edinburgh International Science Festival si a mai dezvaluit ca cea mai populara pozitie de a dormi pentru cupluri este cea spate in spate - 42% dintre cei intervievati au spus asta.

31% au dezvaluit ca dorm cu fata pe aceeasi parte, iar 4% au spus ca dorm fata in fata.

Un alt lucru interesant care s-a descoperit a spus ca persoanele sociabile si deschise, tind sa dorma mai aproape de partener, iar cele creative tind sa doarma spre stanga.


Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera