Ce spectacole putem vedea la Opera Comica pentru Copii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La începutul anului, Opera Comică pentru Copii readuce în atenția celor mici cele mai frumoase spectacole din repertoriul său. În 1, 2 și 3 februarie, copiii, alături de familiile lor, sunt așteptați la opera ,,Hänsel și Gretel”, la Sala Mare, spectacol adaptat după basmul musical cu același nume de Engelbert Humperdick.

Cea mai longevivă producție a Operei Comice este realizată de o echipă de creație de excepție: regia îi aparține maestrului Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală lui Ciprian Teodorașcu, scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia de Cătălin Caracaș. Povestea originală a Fraților Grimm îi înfățișează pe Hänsel și sora lui, Gretel, care sunt puși în situația să se salveze și să învingă o vrăjitoare puternică. În final, frații reușesc să înfrângă răul și să iasă triumfători din această călătorie.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Campania ,,Bilet în așteptare” continuă
Opera Comică pentru Copii continuă, și în această stagiune, campania ,,Bilet în așteptare”, creată pentru a ajuta copiii din mediiile defavorizate. Cei care își doresc să facă o bucurie acestor copii sunt invitați să cumpere bilete ,,în așteptare” pentru spectacolele OCC, disponibile online și la casa de bilete a instituției. La fiecare bilet cumpărat, Opera Comică mai oferă încă unul și le dă astfel șansa copiilor instituționalizați sau cu probleme de sănătate să vadă spectacolele programate pe parcursul întregii stagiuni. 
În stagiunea trecută, aproape 1.500 de bilete ,,în așteptare” au fost cumpărate de spectatorii OCC, astfel încât peste 3.500 de copii au avut ocazia să urmărească, pe cele trei scene ale instituției, poveștile despre care, poate, doar au citit.

Două noi premiere, în curând la Opera Comică pentru Copii
Pe 1 martie 2019, bucureștenii sunt invitați să urmărească, la Sala Mare, premiera spectacolului de balet ,,Alice în țara minunilor”, o poveste magică transpusă în pași de dans. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, are programate 15 reprezentații în luna martie. Luna aprilie aduce o nouă premieră la Opera Comică pentru Copii, opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, o adaptare după opera bufă ,,Bărbierul din Sevilla” a compozitorului Gioachino Rossini.

Concertul-lecție ,,Cu Nino în România” revine la OCC
Din 2 februarie, după o lungă călătorie prin Europa, Nino se întoarce în țară și îi invită pe cei mici să descopere muzica românească. În zilele de 2, 3, 9 și 10 februarie, concertul-lecție ,,Cu Nino în România”, de la Sala Mozart, le propune copiilor o aventură muzicală deosebită, pornind de la rădăcinile muzicii folclorice și până la muzica lui George Enescu. Din 2 februarie revine pe scena Sălii UnderGrant una dintre cele mai îndrăgite povești ale lui Ion Creangă - spectacolul de teatru ,,Punguța cu doi bani” - prezentată celor mici ca o lecție despre curaj, noroc și perseverență, într-un ritm amuzant și jucăuș. Spectacolul are programate 12 reprezentații de weekend, în zilele de 2, 3, 9, 10, 16 și 17 februarie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera