Ce salariu are Patriarhul Daniel - 5 lucruri pe care le-ai putea face daca ai incasa la fel de mult

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Preafericitul Daniel are un motiv foarte bun pentru a fi atat de fericit: primeste un salariu lunar net de 13.900 de lei (7.731 de lei de la stat si 6.169 de lei din fondurile Arhiepiscopiei Bucurestilor). Dar, cica banii din fondurile Arhiepiscopiei, cei 6.000 de lei, ii doneaza pentru construirea manastirii din satul natal si pentru ajutorarea angajatilor saraci ai Patriarhiei, potrivit Patriarhiei.

Are de unde alege pe ce angajat sarac sa-l binecuvanteze cu o pomana in lei, pentru ca PF Daniel are aproape 700 de angajati in subordine, mai mult decat orice CEO din Romania.

Poate nu ne-am inteles, salariul lunar este de aproape o suta patruzeci de milioane de lei vechi (!), din care mai mult de jumatate vin de la Stat, adica din buzunarele fiecarui cetatean roman, indiferent daca este sau nu ortodox. Pai, e corect? De ce are Patriarhul nevoie de un salariu atat de mare? Pentru ce are nevoie de atat de multi bani?


sursa foto: Times New Roman

Potrivit Patriarhiei, "asemenea si altor ierarhi ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, patriarhul Romaniei nu aduna bani, ci daruieste bani, nici nu lucreaza opt ore pe zi, ci adesea intre 14 si 16 ore pe zi". Tu crezi? Nu in Dumnezeu, in ce spune Patriarhia!?

Ce, Doamne iarta-ma, lucreaza PF Daniel 16 ore pe zi??? E angajat la vreo corporatie? Are cumva doua job-uri, ca multi dintre tinerii din Romania?

Si, cum adica "daruieste bani"? E un fel de Gigi Becali? Cam da, nu degeaba au aparut si astfel de parodii...

Ok, hai sa facem un exercitiu de imaginatie: 5 lucruri pe care ai putea sa le faci daca ai avea salariul PF Daniel.

1.  In fiecare luna iti poti lua o Dacia Logan sau un Opel Corsa SH. Eh, dar Patriarhia are Mertzane de lux cu numere de inmatriculare placate cu aur de 24 de carate.

2.  In fiecare luna ai putea ajuta 27 de familii sa-si inmormanteze rudele, pentru ca daca nu dai banu' jos, Biserica nu te baga in seama si ramai cu mortul pe masa...

3. Ai putea sa cumperi 1716 manuale pentru copii din clasa I / luna.

4. Ai putea sa cumperi o garsoniera, poate chiar doua, la fiecare sfarsit de an, pentru o familie care locuieste pe strazi.

5. Ai putea sa platesti in jur de 17 salarii minime pe economie / luna.

Amin!
2 comentarii

Ce salariu are Patriarhul Daniel - 5 lucruri pe care le-ai putea face daca incasa la fel de mult
Bogdan
#1 -

De ce trebuie sa fim invidiosi?

Nu mi se pare corect sa criticam salariul unui om, fie el si Patriarhul. Pana la urma nu fura acesti bani, sunt
declarati, sunt curati. Din partea mea sa castige si mai mult. Pana la urma el, ca si om a muncit sa ajunga Patriarh, a avut un parcurs asa cum incercam cu totii sa avem. Nu a castigat toata viata acesti bani, dar este normal ca dupa foarte multa experienta si munca aceasta sa-i si fie rasplatita. AAA da si este platit din banii contribuabililor, adica implicit din banii mei. Si sunt de acord, mi se pare normal ca omul care conduce instutia biserceasca in Romania sa aiba un salariu onorabil, sa nu-si puna problema zilei de maine. Este normal ca noi sa asiguram coditiile pt ca acesti oameni sa reuseasca sa faca ceva ( sa fie motivati). Ca nu fac, sau ca nu suntem multumiti... - aste e o alta discutie. Ca institutia e controlata politica, din nou alta discutie. Vorbim de reforma, de evaluare, de restructurare.
DAR este normal cu un deminatar inalt sau un patriarh sa beneficieze de un salariu pe masura responabilitatilor. Si cine nu impartaseste aceasta logica elementara foarte posibil sa fie frustrat, nemultumit de propria conditie.

Ce salariu are Patriarhul Daniel - 5 lucruri pe care le-ai putea face daca incasa la fel de mult
Grigotu
#2 -

Asta nu este invidie ci Curaj

Nu salariul declarat al său este important ci toți acei bani negri care sunt manevrați de BOR și cât din aceștia ajung la el sau la apropiați ai săi!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera