Ce instalatii minune puteti vedea in cadrul festivalului care va lumina orasul - Spotlight on Bucharest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul va fi luminat ca-n povesti pe 23-25 aprilie, in cadrul Festivalului International al Luminii Spotlight.

Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrala Universitara pana la Piata Natiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformandu-se intr-o expozitie-gigant, iar spatiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalatiilor interactive si al spectacolelor de lumini.

Proiectul castigator in urma concursului lansat de ARCUB (un call for projects pentru tineri artisti, arhitecti sau designeri aflati la inceput de drum) se numeste Urban Neon Forest si apartine lui Antonio Paun si Thomas Herrera, studenti ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Noi suntem foarte entuziasmati de acest eveniment si speram ca realitatea sa arate ca-n poze.

Noi am fost deja la o plimbare pe Calea Victoriei sa vedem ce se intampla pana in clipa de fata. Mai multe fotografii gasiti aici.

Pana una alta, va lasam sa vedeti ce instalatii minune vor aprinde Capitala si ne vor incanta pe noi. Intregul program il gasiti aici:

Cloud

Unde: Statuia Carol 1

Autor: Caitlind Brown & Wayne Garrett (CAN)

Cloud este o instalatie de arta inedita, interactiva, construita din 6,000 de surse de iluminat. Proiectata in ton cu limbajul universal al cerului instalatia invita spectatorii sa se apropie, sa interactioneze si sa colaboreze spontan pentru a crea fulgere pe suprafata norului.

1

Large Pendulum Wave

Unde: Memorialul Renasterii, Strada Academiei

Autor: Ivo Schoofs (NL)

Pendulum este o opera de arta pusa in miscare de gravitatie. Dupa ce a fost lansat, observăm doar gravitația actionand.

Poezia matematicii. Frumusetea fizicii. Scoasa din laborator si expusa alaturi de elementele de sub stele. Va dansa si dormi in continuare? Va disparea in haos? Un experiment kinetic de arta.

2

CHILL VOXEL

Unde: Biserica Cretulescu, Calea Victoriei

Autor: Maxime Houot (FR)

Umflate cu heliu si dotate cu LED-uri, 256 de baloane formeaza o matrice de sfere luminoase deasupra solului.

Audienta este introdusa intr-un peisaj sinestezic, unde sunetul devine conductor.

3

Metropolia

Unde: Calea Victoriei 2

Autor: Jakub Nepraš (CZ)

Scopul acestei lucrari este de a incuraja publicul sa perceapa orasul ca pe un intreg si sa benefieze de energia sa duala. Un alt tel este ca fiecare sa gaseasca in el abordarea pozitiva asupra orasului, acesta din urma fiind un mecanism inevitabil in societatea moderna.

4

The Sun

Unde: Calea Victoriei 19

Autor: Josef Šafařík (CZ)

Proiectul faciliteaza spectatorilor o intalnire neobisnuita oferindu-le o "confruntare" cu energia, putearea si marimea Soarelui. Suprafata de proiectie functioneaza ca o oglinda semi-transparenta – observatorul devine parte din proiectie.

Light Orchestra

Unde: Fatada Palatului Telefoanelor

Autor: Adrian Pochiscan

Ritmul schimbarii culorilor Palatului Telefoanelor este predominant alert, cromatica neobisnuita si arborescenta, in timp ce dimensiunea instalatiei adauga greutate expresiei artistice. Toate acestea creeaza o atmosfera si o tensiune aproape poetica, cu insertii experimental ludice.

Ghost Ship

Unde: Piata Natiunilor Unite

Autor: Autor: Visual Skin (RO)

Vasul Fantomă (Ghost Ship) este o hidro-holograma de mari dimensiuni creata de arhitectii romani din colectivul Visual Skin pentru Amsterdam Light Festival 2014.

In 2015 si 2016 acest vas efemer va calatori in jurul lumii. Bucharest Light Festival este prima oprire.

Experienta vizitatorilor:

Pe masura ce vizitatorii se deplaseaza in jurul hologramei, imaginea perceputa se tranforma din profilul vasului in vederea frontala. Fermecătorul efect 3D este si mai spectaculos atunci cand velele corabiei se umfla in bataia vantului.

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera