Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara intr-o cladire superba din Centrul Vechi al Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

UPDATE: cand se va deschide, detalii interesante si poze noi din Libraria Carturesti din Centrul Vechi

Centrul Vechi al Bucurestiului este plin de cladiri superbe, dar care, din pacate, se afla intr-o stare deplorabila. Cam asa stateau lucrurile si cu superba cladire de pe Lipscani nr. 55, ce a apartinut celebrei familii de bancheri Chrissoveloni (aflata in apropiere de Hanul cu Tei).

Insa, am aflat de curand ca palatul Chrissoveloni, a carui arhitectura interioara este asemanatoare cu cea a galeriilor Lafayette, a fost consolidat si renovat de catre mostenitorii si urmasii familiei Chrissoveloni. Lucrarile au costat in jur de 1 milion de euro.


sursa foto: Wall Street / Mircea Dragos Photography

De asemenea, inainte sa va povestim mai multe despre istoria cladirii, se zvoneste ca in palatul Chrissoveloni se va deschide o noua librarie Carturesti, Carturesti Carusel din Centrul Vechi, si aceasta va fi cea mai frumoasa librarie din Romania. Nu este greu de crezut, avand in vedere frumusetea cladirii.

(Intre timp, zvonul a fost confirmat de catre cei de la Carturesti si vom reveni in scurt timp cu mai multe detalii interesante.)

Familia Chrissoveloni era una dintre cele mai bogate din perioada interbelica, iar palatul de pe Lipscani (construit in 1860) a fost cumparat de bancherul Nicolas Chrissoveloni la inceputul anilor 1900.


sursa foto: Wall Street / Mircea Dragos Photography

In aceasta cladire, numita si "caruselul de lumina", a functionat institutia de credit Crissoveloni in primii ani de prezenta in Bucuresti. Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante banci ale Romaniei interbelice. Ghiseele bancii se aflau in partea din fata a cladirii, iar in spate locuia familia.

Dupa cativa ani, banca s-a mutat, tot pe Lipscani, la numarul 16, iar in palatul Chrissoveloni s-a transformat in Bazarul Popular, un magazin cu articole vestimentare pentru barbati. In perioada comunista, bunurile familiei au fost confiscate, iar Bazarul Popular s-a transformat in magazinul Familia.

Acum, cladirea a revenit proprietarilor de drept, fost renovata cu multa migala si urmeaza sa gazduiasca cea mai frumoasa librarie din Romania. Speram sa se intample cat mai curand si sa vedem Carturesti si in centrul vechi din Bucuresti.

6 comentarii

Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara in Centrul Vechi
ionel
#1 -

metropotam=click!?

ce legatura are titlul cu ce scrie in articol? aia de la carturesti stiu?

Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara in Centrul Vechi
Gruia
#2 -

@ionel

vezi tu, ionel, e foarte usor sa tragi concluzii pripite, iar cand nu ai altceva decat click in cap e si mai usor sa vezi peste tot asemanari cu publicatia respectiva.

in alta ordine de idei: noi, Metropotam, nu ne grabim sa dam zvonuri decat daca suntem siguri de ele in proportie de 80% si daca sursele sunt de incredere (poate-ti amintesti ca am fost primii care au anuntat, sub forma de zvon, ca Lady Gaga o sa sustina un concert in Romania).

ei bine, iata ca zvonul despre o noua librarie Carturesti in Centrul Vechi s-a confirmat si vom reveni cu mai multe detalii interesante despre acest proiect in scurt timp.

deci, poate ne spui tu: metropotam=click?!

Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara in Centrul Vechi
humanitas vs carturesti
#3 -

titlu

Deci care e pana la urma superlativul?

http://metropotam.ro/Locuri-de-vizitat/Am-fost-la-noul-Humanitas-de-la-Cismigiu-cea-mai-frumoasa-librarie-din-centrul-Bucurestiului-art5369925235/

Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara in Centrul Vechi
@titlu
#4 -

Da ori ba?

titlu, exista o diferenta. Potrivit celor doua titluri rezulta ca Humanitas e cea mai frumoasa librarie din centrul Bucurestiului, iar Carturesti va fi cea mai frumoasa din tara (adica din Romania). Simplu, nu? :)

Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara in Centrul Vechi
Lemmy
#5 -

Comentariu nou

Pe bune?Cum sa fie cea mai frumoasa din centrul bucurestiului Humanitas(pe langa ca e hipstereala si autosuficienta cat poate sa conceapa fiinta umana) si apoi sa fie o alta librarie care tot este in centrul bucurestiului care sa fie cea mai frumoasa din tara.Daca sunt doua in acelasi perimetru nu este posibil ca ambele sa fie cele mai frumoase.

Carturesti deschide cea mai frumoasa librarie din tara in Centrul Vechi
Adu
#6 -

:)

pai la momentul cand s-a facut afirmatia respectiva despre Humanitas nu exista aceasta librarie Carturesti :) e simplu, e despre pozitionarea in timp, deci deloc nepotrivit cum cautati sa subliniati ca ar fi :) enjoy the news!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera