Cartile de tarot, aflarea viitorului si parerea specialistului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ah, ce bine ar fi daca am putea sti ce ne asteapta in viitor sau si mai bine ar fi daca am putea sti exact cand si cum se vor intampla lucrurile.

Si pentru ca nimeni n-a descoperit inca masina timpului, pentru a calatori in timp si a afla lucruri despre ceea ce ne asteapta, unii dintre noi (putini sau multi, n-are importanta) aleg sa creada in magia cartilor de tarot, magie ce pentru unii inseamna multe pentru altii mai nimic.Personal, am picat de multe ori in aceasta capcana de a incerca, din amuzament in prima faza, sa-mi aflu viitorul.

Intrebari precum: "dar de unde stie?" si "o fi pe bune?" m-au bantui mult timp dupa ce am iesit din acea casa plina de energii ciudate.

Fara a cunoaste tainele tarotului si fara a fi foarte interesanta de acest aspect, mi-am luat inima in dinti si l-am intrebat pe domnul care parea ca le stie pe toate inainte ca acestea sa se intample.

Iata ce mi-a raspuns:


Sursa foto

"Nu suntem atat de diferiti precum credem. Iar expresiile fetei ne dau de gol de cele mai multe ori. Viata are multe cai si multe directii dar in mare parte optiunile sunt cam aceleasi pentru fiecare. Cartile imi arata multe atunci cand le intind pe masa iar in functie de ceea ce imi transmite persoana din fata mea aleg varianta "corecta". In momentul in care eu iti spun ceea ce ti se va intampla in viitorul tau, in acel moment mintea ta va incerca sa inteleaga cat mai multe si se va gandi, in functie de ceea ce ti-am spus, sa schimbe cumva lucrurile sau sa faca in asa fel incat ceea ce am spus sa se intample cu adevarat. Soarta, asa cum o percepem cu totii, nu ne este scrisa nicaieri dar suntem predispusi sa facem, fie greselile parintilor nostri, fie sa le evitam. Stiu ca nu suna poetic ceea ce spun si nu se ascunde niciun fel de magie in spatele cuvintelor mele dar tarotul si cartile de tarot nu raspund la intrebari ci, precum la psiholog, te indeamna fie sa eviti o situatie fie sa ajungi in punctul in care aceasta se intampla."

Dan a terminat doua facultati in Iasi (Informatica si Facultatea de Teologie Ortodoxa - Istoria religiilor) si este pasionat de istoria religiilor si nu numai. A invatat totul despre tarot din curiozitate dar crede ca de fiecare data cand "da in carti cuiva" toate energiile negative ii raman lui in casa, tocmai de aceea o face foarte rar si din amuzament si...doar la insistentele persoanei curioase.

Nu si-a dorit niciodata ca cei carora le da in carti sa creada cu adevarat si de multe ori strange cartile daca ele ii arata lucruri groaznice.


Sursa foto

Aceasta experienta pe care am avut alaturi de Dan mi-a deschis ochii si in acelasi timp m-a speriat de moarte pentru ca ceea ce mi-a iesit in carti era exact ceea ce speram sa nu se intample. Curiosi daca mi s-au intamplat lucrurile spuse acolo? Secret. :)

Mi-am amintit de aceasta experienta si de cele spuse de Dan dupa evenimentul de aseara din Acuarela, unde Poliana-Ortansa, Zoe si Paul iti dadeau in carti si-ti spuneau cine este alesul inimii tale. Un event dragut de Dragobete si nimic mai mult, ar spune unii.

Nu stiu daca e bine sa crezi in astfel de lucruri, daca astfel de lucruri duc spre ceva bun si daca are vreun sens sa stim ceea ce urmeaza sa ni se intample.

Si pana la urma vorba marelui autor francez, Jean-Claude Carrière, nimeni nu mai traieste in prezent pentru ca toata lumea e prinsa in efortul de a se pregati permanent pentru viitor.

Sa lasam cartile de tarot pentru amuzament si atat. :)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera