Care va fi bugetul Primariei Capitalei pentru 2014

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bugetul Primariei Capitalei pentru 2014 (PDF) este estimat la 4,5 miliarde lei (respectiv 1 miliard de euro), din care doar 1 miliard de lei sunt programati pentru investitii, restul fiind plati pentru salarii sau subventii pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti sau RADET.

In forma actuala (pe care o puteti gasi aici), adica cea propusa de primarul Capitalei Sorin Oprescu, proiectul de buget se afla in dezbatere publica. Consilierii Municipiului Bucuresti pot face modificari daca nu sunt multumiti de modul cum sunt alocati banii, dupa care se da votul final pe buget.

Edilul Capitalei a alocat bani pentru proiectele de infrastructura pe care le-a inceput deja anul trecut.

Sumele alocate sunt urmatoarele:

  • Pasajul suprateran Mihai Bravu - 50 milioane de lei - Vezi cum va arata pasajul Mihai Bravu
  • Pasajul de la Piata Presei - 15 milioane de lei
  • Modernizarea Soselei Pantelimon si Iancului - 30 milioane de lei
  • Largirea strazii Fabrica de Glucoza - 40 milioane de lei

O parte din bani se vor duce pe datoriile pe care le are PMB pentru pasajul Basarab, pentru finalizarea bulevardului Buzesti - Berzei - Uranus si a bulevardului Liviu Rebreanu, unde au fost refacute liniile de tramvai si plantate spatii verzi.
 

Ce proiecte noi au fost incluse in bugetul pe 2014...

Edilul Capitalei a trecut in bugetul pe anul acesta ca suma de 40 milioane de lei vrea sa o investeasca intr-un sistem de management al situatiilor de urgenta si cu alte 40 sa cumpere imobile.

Desi trebuia sa fie deja gata si in 2014 vor fi bagati inca 30 milioane de lei in modernizarea si consolidarea sediului Primariei de pe bulevardul Regina Elisabeta, unde edilul are de gand sa faca si un muzeu cu fostii primari ai Capitalei.

Vor continua lucrarile de consolidarea a cladirilor cu risc seismic, suma alocata fiind de 9 milioane de lei.

Dupa cum era trecut si in planul pentru 2014 al primarului Sectorului 2 Neculai Ontanu si in bugetul PMB pe 2014 ar urma sa se aloce 40 milioane de lei pentru construirea Salii Polivalente de la Lia Manoliu. Asta dupa ce in 2013 s-a aprobat certificatul de urbanism pentru construirea Salii Polivalente Lia Manoliu.

De asemenea, Sorin Oprescu a prevazut suma de 10 milioane de lei pentru proiectarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana.

Ironia face ca in bugetul pe 2014 (pagina 25) au fost alocati bani pentru refacerea patinoarului Mihai Flamaropol, desi luni, 17 februarie, autoritatile locale anuntau ca NU se redeschide pentru ca "ar fi tardiv".

Alte investitii care vor fi facute sunt urmatoarele:

Vezi care a fost bugetul Primariei Capitalei pentru 2013.

Timp de 15 zile se va face dezbaterea publica a bugetului local propus, dupa care va fi dezbatut si votat in Consiliul Municipiului General Bucuresti.

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera