Care sunt prioritatile noului primar interimar al Bucurestiului, Marin Dan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Noul primar al Bucurestiului, ales intr-o pozitie interimara pe 15 septembrie 2015 de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, este Marin Stefanel Dan, consilier general in Primarie din partea PP-DD, absorbit de UNPR.

marindan

Imediat dupa alegerea sa, Marin Dan si-a facut publice prioritatile pentru urmatoarea perioada in care va exercita functia de primar al Bucurestiului:

1. Demararea unui audit complex la nivelul tuturor instituțiilor aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului General.

2. Transparentizarea actului administrativ prin: publicarea contractelor de achiziții publice, aplicarea riguroasă a transparenței decizionale și implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.

3. Repunerea urgentă a regiilor autonome pe baze economice corecte, cu atât mai mult cu cât apropierea sezonului rece ar putea afecta și mai mult calitatea serviciilor oferite.

4. Urgentarea definitivării actualelor proiecte de investiții: spitalele Gomoiu și Foișor, prelungirea Ghencea – Domnești, pasajul subteran de la Piața Sudului, definitivarea liniei de tramvai și a carosabilului pe bulevardul Liviu Rebreanu și finalizarea lucrărilor pe Șoseaua Pantelimon și demararea supralărgirii străzii Fabrica de Glucoză.

De asemenea, voi solicita guvernului României să își onoreze angajamentele luate privind realizarea magistralelor 5 si 6 de metrou, modernizarea centurii Capitalei și fuziunea dintre ELCEN și RADET pentru eficientizarea sistemului de termoficare.

Pare mai degraba o agenda ambitioasa si politica, la nivel declarativ, singura noastra asteptare fiind aceea de administrare coerenta si previzibila a resurselor Bucurestiului pana cand un primar ales in functie si, speram noi, cu abilitati de administrator si cu un plan pe termen lung va prelua functia de primar general.

Altfel, avand in vedere cartea de vizita a lui Marin Stefanel Dan, care are in CV ca meserie functia de analist politic, credem ca Sorin Oprescu zambeste sarcastic din spatele gratiilor: Bucurestiul a schimbat un infractor cu o persoana fara competente in domeniul administrativ.

Reamintim ca Primarul ales al Bucurestiului, domnul Sorin Oprescu, va ramane in arest definitiv cel putin pana pe 6 octombrie, conform unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Cei doi viceprimari, Cornel Pieptea, din partea PNL, si Dan Darabont, din partea PSD, care, conform legii, ar fi fost candidatii la functia interimara in locul lui Oprescu, nu au vrut sa isi asume responsabilitatea.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera