Care sunt cele mai vechi stadioane din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cele mai vechi stadioane din Bucuresti au fost construite dupa 1920, cand a aparut pentru prima data stadionul Regie, cu o capacitate de aproximativ 1200 de locuri. De-a lungul anilor, in Bucuresti au mai fost construite inca 5 stadioane mari, care au fost renovate si in care se mai desfasoara meciuri de fotbal si astazi.

Am facut o lista a celor mai vechi si mai importante stadioane din Bucuresti, listate dupa anul infiintarii. Le-am ales doar pe cele cu o capacitate mai mare de 5.000 de locuri.

Stadionul Regie

A fost infiintat in anul 1920, renovat in 2007 si are o capacitate de 10.020 de locuri. Stadionul este folosit de Sportul Studentesc. Stadionul din Regie urmeaza sa fie refacut de la zero, in vederea gazduirii unei serii de meciuri de la EURO 2020, dupa ce capitala noastra a primit unda verde in acest sens, iar stadionul echipei Sportul Studentesc a fost ales alaturi de Giulesti, Ghecea si cel al lui Dinamo.

Stadionul Giulesti (Valentin Stanescu)

Este stadionul oficial al clubului de fotbal Rapid Bucuresti. Lucrarile de constructie au inceput in 1936. Oficial, stadionul a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia Ceferiadei organizate pentru a marca implinirea a 70 de ani de la punerea in circulatie a primului tren din Romania.

Stadionul Dinamo

Stadionul Dinamo, numit si Stadionul Stefan cel Mare, este stadionul oficial al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti. A fost infiintat in 1952 si are o capacitate de 15.043 de locuri.

Stadionul MEdC Rocar

A fost infiintat in 1960, renovat in 2008 si are o capacitate de 6.000 de locuri.

Stadionul Ghencea

Stadionul Steaua este un stadion de fotbal aflat in proprietatea publica a statului si administrarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, inaugurat la 9 aprilie 1974, intr-un meci intre Steaua si OFK Belgrad (scorul a fost 2-2).

Pe langa faptul ca este stadionul oficial al echipei Steaua Bucuresti, Stadionul Ghencea a gazduit anterior si echipa nationala de fotbal a Romaniei. La inceputul deceniului IX au inceput lucrarile instalatiei de nocturna, aceasta fiind inaugurata pe 14 august 1991, la un meci Steaua - FCM Bacau (scor 4-1). Mai tarziu, in 1996, arena din Ghencea a fost modernizata in totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune, cantonamentul jucatorilor de sub tribuna a doua fiind renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilitatile fiind aduse la standardele vremii.

Stadionul Cotroceni

A fost infiintat in 1995 si are o capacitate de 14.542.  Beneficiarul este AFC Progresul Bucuresti, care a organizat Finala Cupei Romaniei 2005.


Sursa foto: wikipedia
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera