Care sunt alimentele pe care le putem consuma chiar si dupa data de expirare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Se pare ca aruncam mancarea mai repede decat trebuie sau cel putin unele produse ar putea fi mancate chiar si dupa data de expirare fara nicio problema.

Dupa mai multe cercetari, un raport intocmit in 2013 spune ca mancarea nu trebuie aruncata atat de rapid dupa data de expirare si ca sunt cateva alimente ce pot fi consumate si dupa ce aceastea expira oficial.

Aceste alimente sunt:

1. Ouale - rezista de la 3 pana la 5 saptamani daca sunt tinute in frigider.


Sursa foto

2. Cerealele - data trecuta pe ambalaj indica perioada cea mai buna pentru consumul lor insa chiar si la 3 luni de la data expirare acestea sunt in stare perfecta pentru a fi mancate.


Sursa foto

3. Merele - ideea este ca toate alimentele sa stea in frigider, ar merele daca sunt puse in frigider pot rezista saptamani bune.


Sursa foto

4. Sunca - se pare ca nici sunca nu se strica atat de repede pe cat scrie pe ambalaj. Este buna chiar si dupa 2 saptamani de la data expirarii. Nu uita: trebuie tinuta in frigider.


Sursa foto

5. Painea - tinuta in frigider rezista chiar si 2 saptamani de la data expirarii.


Sursa foto
2 comentarii

Care sunt alimentele pe care le putem consuma chiar si dupa data de expirare
Oana
#1 -

Data expirare versus A se consuma de preferinta inainte de

Din ce imi amintesc eu de la merceologie, alimentele se impart in 2 categorii, in functie de treaba asta cu termenul de valabilitate:
"Data de expirare", inseamna de regula ca dupa acea data, produsul nu isi mai pastreaza total sau partial proprietatile, si nu mai este bun pentru consum (sunt alimente care pot fii chiar daunatoare pentru sanatate).
"A se consuma de preferinta inainte de", inseamna ca produsul isi poate schimba unele proprietati dupa acea data, insa de pricipiu, poate fii consumat in continuare.
Referitor la oua, eu fac testul babesc: daca se imprastie galbenusul cand il spargi, nu e bun, daca nu se imrastie, inseamna ca e bun. Evident, intr-un termen rezonabil de la data inscriptionata pe coaja.

Care sunt alimentele pe care le putem consuma chiar si dupa data de expirare
yortosmith
#2 -

Being on the verge of the issue.
Do not judge her or criticize her if she tells you something embarrassing because it could prevent her from telling you things in the future. Paraphrase things that she says and ask specific questions about what she is talking about. MyColes Mythdhr

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera