Care este culoarea anului 2017 si ce simbolizeaza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

S-a decis. Culoarea anului 2017 se numeste Greenery si arata uite-asa:

Cu o nuanta fresh si revitalizanta, acest verde este simbolurilor noilor inceputuri.

Culoarea are in compozitie nuante verzi-galbui, care evoca primele zile ale primaverii, atunci cand natura revine la viata, creste din nou, totul incepe de la zero.

Un indemn spre revigorare, oxigenare, ca atunci cand esti in padure si iei o gura puternica de aer proaspat.

Mesajul global al alegerii acestei culori pentru anul 2017:

Din ce in ce mai multi oameni traiesc acea viata in care sunt din ce in ce mai conectati la gadgeturi, indepartandu-se de frumusetea naturii, petrecand timpul inchisi intre 4 pereti cu un calculator sau telefon in fata.

Prezenta culorii Greenery in arhitectura, lifestyle, design la nivel global isi doreste aducerea unui echilibru si o reconectare cu natura.

O alta interpretare: trebuie sa iti urmaresti calea, pasiunile, sa nu te pierzi pe drum.

Greenery este PANTONE 15-0343.

Pantone este un sistem standard de reproducere a culorilor, folosit in mai multe domenii de activitate de pe mapamond, cum sunt industria tipografica, a tesaturilor, a vopselelor, a metalelor si a materialelor plastice. Aceste culori sunt de diferite nuante si fiecare are propriul cod bine definit.

Compania Pantone, detinatoarea drepturilor asupra sistemului, a fost fondata in 1962, de catre Lawrence Herbert, ca o mica firma, specializata in realizarea cartilor de vizita color pentru companiile de produse cosmetice. Un an mai tarziu, Herbert a dezvoltat primul sistem standard al culorilor si implicit lansarea pe piata a primului Pantonar (ghid de culori Pantone).

Cu timpul, sistemul a fost adoptat de profesionistii din intreaga lume, multumita eficientei si exactitatii cu care, doar prin exprimarea unui singur cod, nuanta de culoare este aceeasi, indiferent de locatie.

Este un sistem utilizat in domeniul mobilei, modei si a designului interior, si are in componenta 1932 de culori.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera