Cand va fi deschis circulatiei rutiere pasajul de la Piata Presei din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Primarul Capitalei Sorin Oprescu promite ca pasajul de la Piata Presei Libere va fi finalizat pana in primavara anului viitor si astfel se va fluidiza circulatia rutiera in zona.

"Sunt multumit de evolutia lucrarilor la acest proiect de infrastructura, extrem de important pentru fluidizarea traficului pe zona de Nord a orasului. Structura subterana este aproape gata, peretii mulati ai pasajului sunt executati in proportie de 75 la suta. Din noiembrie, Piata Presei va fi redata total circulatiei, urmand ca lucrarile sa continue in subteran, pe durata intregii ierni, prin metoda pe care constructorul o numeste «top down»„ a declarat Primarul General care a explicat ca pasajul se executa in asa fel incat traficul din zona sa nu fie intrerupt pe perioada desfasurarii lucrarilor.

Lucrarile la pasajul pietonal de la intrarea in Parcul Herastrau nu vor afecta traficul, pentru ca structura va fi montata pe perioada weekend-urilor.

Pasajul de la Piata Presei este realizat doar pe un singur sens (cel de intrare in Bucuresti, de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti), avand doua iesiri: una pe bulevardul Kiseleff si una pe bulevardul Marasti.

Pasajul porneste din Soseaua Bucuresti-Ploiesti cu 2 benzi de circulatie si se bifurca, astfel:

  • pasaj cu 2 benzi de circulatie spre Soseaua Kiseleff
  • ramura cu o banda de circulatie largita spre B-dul Marasti

Va exista si un pasaj pietonal, care va realiza subtraversarea pietei pe orice directie si va asigura legatura dintre liniile de transport public de suprafata cu statia magistralei 6 de metrou (aia de la 1 Mai pana la aeroportul Otopeni, despre care nu stim in cati ani va fi gata).

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera