Campus creativ- initiativa de amenajare a spatiilor de socializare din Regie si Pasarela Politehnica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 s-a implementat proiectul "Campus Creativ", organizat de Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana in parteneriat cu Liga Studentilor de la Facultatea de Automatica si Calculatoare Universitatea Politehnica din Bucuresti si Centrul Cultural European Sector 6.

campus-2.jpg

Proiectul a entuziasmat studentii si liceenii implicati si este genul de initiativa care ar trebui incurajata pentru modernizarea campusurilor studentesti si aducerea lor mai aproape de standardele tarilor vestice. Este un proiect original de amenajare urbana care va continua printr-o serie de activitati culturale si workshopuri.

In urma cercetarii privind nevoile de locuire si de petrecere a timpului liber ale locuitorilor din zona Regie, precum si a unui concurs de idei ale tinerilor voluntari din cadrul proiectului, am reusit sa construim o viziune comuna asupra campusului. Impreuna, am incercat sa gasim acele spatii de socializare care sunt functionale si sa amplificam efectul lor (foisoare, gratar, teren de sport), sa folosim spatiile care, astazi nu au niciun rol practic si nu fac parte din trasee (parcari, maidane) si sa cream o poarta de acces pentru camine (pasarela), declara Alecsandru Vasiliu.

campus-3.jpg

 Interventiile urbane cuprind reabilitarea si tehnologizarea a trei foisoare, reconditionarea terenurilor de sport, popularea spatiilor de socializare cu mobiler urban – peste 100 de banci, mese si jardiniere, precum si amenajarea a doua spatii mixte (de picnic si gatit) in aer liber. Pasarela Dambovița a fost igienizata, vopsita si decorata cu jardiniere si flori. Valoarea totala a investitiilor privind reamenajarea urbana se ridica la aproximativ 9.000 euro. Valoarea totala a finantarii nerambursabile pentru implementarea proiectului „Campus creativ” din cadrul Programului Fondul ONG in Romania – Componenta Implicare, Subcomponenta Participarea la luarea deciziilor si implicare comunitara este de 35.000 euro. Sursa

campus-8.jpg

campus-1.jpg
Sursa foto

Interventiile vor continua in weekendul 23-24. 

Cititi mai multe despre proiectul Campus Creativ.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera