CALEIDOSCOP - Ediția II Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Asociația Culturală Sub Stejar lansează cea de a doua ediție a proiectului cultural "CALEIDOSCOP - Întâlniri creative cu tinerii din Țara Lăpușului". Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană NextGenerationEU prin Planul Național de Redresare și Reziliență și Cofinanțat de Orașul Târgu Lăpuș.

Pe toată durata vacanței de vară, copiii și adolescenții din Țara Lăpușului sunt invitați să participe la o mulțime de activități creative care să le stimuleze imaginația și curiozitatea: ATELIERE DE CREAȚIE/ TEATRU/ FILM/ FOTOGRAFIE/ CONCERTE, EXPOZIȚII, chiar și o PARADĂ A COPIILOR pe străzile orașului! Toate evenimentele se vor desfășura în aer liber, în orașul Târgu Lăpuș, sub un stejar bătrân și plin de povești, devenit deja reper cultural în zonă și punct de intâlnire pentru copii, părinți și bunici.

11 ARTIȘTI faini invitați din București, Brașov, Cluj și Baia Mare vor poposi în Maramureș pentru a împărtăși din secretele lor celor mici în cadrul unor ateliere de creație pline de tâlc. Copiii vor avea ocazia să lucreze cot la cot cu artiști păpușari, fotografi, actori, regizori de film și de teatru, artiști plastici, coregrafi, muzicieni!


VACANȚA DE VARĂ SUB STEJARUL BUNICILOR

"Cred că nu sunt singura persoană care asociază vacanța de vară cu bunicii, cu mersul la țară și tolănitul în iarbă sau la umbra copacilor. Vreau să ofer copiilor puțin din ceea ce și mie mi-a oferit acest spațiu în copilărie, să deschid la propriu curtea bunicilor mei și să invit la umbra acestui stejar tare drag mie, copii dornici să asculte povești frumoase, așa cum doar bunicii știau să le spună. Povești care deschid ochii, mintea și imaginația, povești fermecate în care orice este posibil! Nu uitați, părinți, bunici, și voi ați fost cândva copii! Suntem entuziasmați și copleșiți de faptul că proiectul din acest an este în sfârșit finanțat și sprijinit de un număr atât de mare de susținători. Vă mulțumim că timp de aproape 2 ani de zile ați avut încredere în noi."
Silvia Roman (Președinte și Co-fondator al Asociației Culturale Sub Stejar)


PARTENERI
Suntem bucuroși să anunțăm că anul acesta se alătură proiectului 6 instituții partenere de învățământ din Țara Lăpușului:
Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș, Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil" Târgu Lăpuș, Liceul Teoretic "Petru Rareș" Târgu Lăpuș, Școala Generală" Nicolae Steinhard" Rohia, Școala Gimnazială Lăpuș și Școala Gimnazială "Benko Ferenc" Dămăcușeni.

Mulțumiri către PARTENERII MEDIA care sunt alături de noi: Plus TV MAramureș, Radio Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio România Actualități, eZiarulTau, scena9, LiterNet, Metropotam, MunteanuRecomandă, Kronikol, Teleleu din Maramureș și Centrul Național de Informare Turistică Târgu Lăpuș.

PROGRAMUL ATELIERELOR
3 -11 iunie
INIȚIERE ÎN ACROBAȚIE AERIALĂ

25 iunie - 2 iulie
ATELIER DE DANS CONTEMPOFUN!

10 - 16 iulie
ATELIER DE INIȚIERE ÎN FOTOGRAFIE DOCUMENTARĂ
ART CUBES - ARTĂ PLASTICĂ PE ÎNȚELESUL CELOR MICI

24 - 30 iulie
CARTONIADA - ATELIER DE HÂRTIE VIE
ATELIER DE POVEȘTI NESCRISE  - PĂPUȘILE ASCUNSE DIN GRĂDINA TA
JOACĂ ÎN STRADĂ - CADRU DE EXPERIMENT AL PERFORMANCE-ULUI STRADAL
ATELIER DE ACTORIE: STATUILE PRIND VIAȚĂ


7-13 AUGUST
ATELIER DE FABRICAT POVEȘTI MUZICALE

28 AUGUST - 3 SEPTEMBRIE
FABRICA DE FILM - ATELIER DE POVEȘTI FILMATE

13 IUNIE - 29 AUGUST
ȘAH MAT, JOC ȘI JOACĂ!  - CURSURI DE INIȚIERE ÎN ȘAH

ACCES GRATUIT în limita locurilor disponibile! Înscrierea la ateliere și evenimente,  informații despre invitați, echipă cât și programul complet al proiectului pe pagina www.substejar.ro și pe www.facebook.com/substejar începând cu 22 mai!

Asociația Culturală Sub Stejar a fost înființată la finalul anului 2021 la inițiativa unui regizor de teatru și a unui compozitor. VIZIUNE - Credem că accesul la cultură trebuie să fie gratuit, constant și atent adaptat nevoilor și cerințelor locale și actuale. Credem că arta poate defini valori și nevoi comune pentru comunitate, formând astfel un public tânăr, activ și ancorat în viața de zi cu zi prin accesarea unui limbaj artistic.

PNRR. Fonduri pentru România modernă și reformată!
https://mfe.gov.ro/pnrr/
https://www.facebook.com/PNRROficial

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera