Bucurestiul va fi luminat ca-n povesti in cadrul Festivalului International al Luminii Spotlight

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

UNESCO a proclamat 2015 Anul International al Luminii, iar scopul acestei actiuni este aceea de a se promova o mai buna intelegere la nivel public si politic a rolului central al luminii in cadrul lumii moderne.

Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza, in perioada 23-25 aprilie, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, prima editie a Festivalului International al Luminii Spotlight.

Festivalul va fi lansat printr-un concert incendiar sustinut de Robin and the Backstabbers si Alternosfera pe 23 aprilie, de la ora 20.00, pe Strada Franceza din Centrul Vechi.

Noi ne bucuram de o astfel de initiativa si speram sa arate fix ca in povesti orasul, mai ales ca am aflat ca, timp de trei zile, de la Biblioteca Centrala Universitara pana la Piata Natiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformandu-se intr-o expozitie-gigant, iar spatiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalatiilor interactive si al spectacolelor de lumini.

Cei de la ARCUB au lansat la inceputul lunii martie un call for projects pentru tineri artisti, arhitecti sau designeri aflati la inceput de drum.

Au fost inscrise aproximativ 30 de proiecte inovatoare ce au la baza lumina si tehnologii bazate pe lumina, cu accent pe interactiunea publicului cu lucrarea.

Dupa procesul de jurizare, in cadrul caruia au fost analizate toate proiectele, s-a desemnat instalatia castigatoare: Urban Neon Forest, apartinandu-le lui Antonio Paun si Thomas Herrera, studenti ai Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

Proiectul castigator isi propune sa transpuna o simpla plimbare prin Centrul Vechi, pe Str. Lipscani, intr-o experienta neobisnuita: o promenada printr-o "padure de lumina".

Instalatia va fi compusa din 80 de stalpi de neon, dispusi aleatoriu in fata cladirii Bancii Nationale a Romaniei, oferindu-le trecatorilor atat prilejul de a interactiona cu obiectele arhitecturale, cat si un spectacol urban original. Abia asteptam. Voi?


Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera