Bucurestiul va candida pentru titlul de Capitala Culturii 2021

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul va candida la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Cel care se va ocupa de pregatirea candidaturii va fi Centrul Cultural ARCUB, care a pregatit o serie de evenimente care sa promoveze orasul.

Primul proiect va fi Memoria/ Explorarea/ Imaginarea Orasului (18 martie- 15 mai), dedicat istoriei Bucurestiului. Mai exact, toti locuitorii sunt invitati sa participe cu fotografii sau secvente filmate, cu ajutorul carora va fi facuta o harta care pune accentul si pe legatura oras-locuitor.


Sursa

Dupa cele doua luni in care cei interesati pot contribui, va avea loc o expozitie care va arata fetele orasului: orasul real, care are parte de tensiuni politice, schimbari majore in arhitectura, si orasul rememorat, care traieste in amintirile oamenilor.

Pe langa Bucuresti, celelalte orase de la noi care candideaza pentru a fi Capitala Europeana a Culturii 2021 sunt Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Craiova, Arad, Sfantu Gheorghe, Oradea Alba Iulia, Braila si Brasov.

In 2007, Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana alaturi de Luxemburg. Orasul nostru s-a dezvoltat considerabil, mai ales din punct de vedere cultural, numarul turistilor fiind de 800.000.

Proiectul "Capitala Culturala Europeana" a inceput in anul 1985, iar din 2007 sunt cuplate cate doua orase- unul din Europa occidentala si altul din tarile central si est-europene. Pentru a fi luat in considerare, orasul trebuie sa isi depuna candidatura cu sase ani inainte de anul stabilit, si trebuie sa aiba diverse activitati care sa il transforme din punct de vedere cultural.

Pe aceeasi tema:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera