Bucugrafii - Bucurestiul contemporan vazut printr-o serie de fotografii inedite realizate de Liliana Niculescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucurestiul are multe nuante si nu de putine ori am zis ca este un oras paradoxal in care exista un mix de vechi si nou, traditie si urban, saracie si opulenta.

De fapt, daca este sa fim sinceri, credem ca Bucurestiul este altfel prin ochii fiecaruia, motiv pentru care apreciem pe cei care ne prezinta modul prin care ei vad lucrurile.

18.jpg

Liliana Niculescu iubeste sa se plimbe, asa ca luand-o la pas printre stradutele Capitalei a reusit sa surprinda elemente inedite care fac parte din oras.

A luat nastere proiectul Bucugrafii - un Tumblr unde vedem Bucurestiul contemporan prin ochii Lilianei, cu ajutorul unor fotografii surprinzatoare.

Iata ce a avut Lili de spus despre Bucugrafii:

16.jpg

Bucugrafii a fost un pas firesc in pasiunea mea pentru Bucuresti. Mie imi place sa merg doar pe jos, folosesc mijloacele de transport in comun numai in cazuri extreme, iar "nebunia" asta a mea imi da ocazia sa descopar stradute despre care nici nu stiam a exista.

Acum doi ani, am primit de la prietenii mei un aparat de fotografiat, si m-am gandit ca cel mai bine as putea sa ii exersez toate optiunile intr-un cadru in care ma pot simti confortabil. Asa mi-a venit ideea plimbarilor prin Bucuresti.

Ador sa fotografiez case, asta cred ca se datoreaza dorintei mele aproape obsesive de a locui intr-o casa cu arhitectura interbelica. Imi place la nebunie cand gasesc detalii care cred ca dau orasului o personalitate unica (de la scaune abandonate pe strada, pana la un graffiti neconventional).

De cand m-am apucat de hoinarit si fotografiat, reusesc sa cunosc orasul in care m-am nascut si in care traiesc altfel decat prin prisma drumurilor zilnice casa-birou-casa. Si pe cuvant de nu te ajuta sa il privesti cu alti ochi, fara nervii din trafic sau repulsia fata de gunoiul de pe strada.

Simti ca e al tau si ca il iubesti. Ca sa fac si un top al locurilor care ocupa un loc special in inima mea, as zice strada George Vraca (in spatele Cismigiului), zona Icoanei sau Parcul Luigi Cazzavillan, un parc parca luat din povestile lui Eliade.

E o "terapie" de care aveam nevoie, e un exercitiu nemaipomenit de cunoastere, si ma bucur ca il pot impartasii cu iubitorii de Bucuresti.

liliana_1.jpg

Va invitam sa "porniti la drum" printre pozele de mai jos.

liliana_2.jpg

liliana_3.jpg

liliana_4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

9.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg
Sursa foto - Bucugrafii
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera