Brosura gratuita pentru parinti: rolul povestilor in viata copiilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Asociatia Curtea Veche in colaborare cu psiho-terapeutul Gaspar Gyorgy a lansat o brosura gratuita pentru parinti, oferindu-le acestora sfaturi si recomandari cu privire la importanta lecturii in viata copiilor.

Cititorii nu se nasc ci se educa. Iar performanta in lectura, ca in orice altceva, este dificil de atins si inca si mai greu de mentinut.

Inceputul e cel mai important. Incepem sa citim inca de prima data cand parintii si bunicii nostri ne citesc. Cand rasfoim carti ilustrate in copilarie si apoi cand ne prefacem ca le citim noi insine. Cand suntem inconjurati de adulti care citesc cu drag si ne citesc cu drag. Inceputul e important. Pentru inceput, trebuie sa ai carti pe care sa le poti citi.

LECTURA DE PLACERE

Lectura de placere pare a fi unul din factorii principali care influenteaza rezultatele academice si succesul in cariera.

Un studiu al Institute of Education din Marea Britanie a gasit ca acei copii care citesc de placere au rezultate mai bune in toate ariile curriculare, inclusiv la matematica.

La polul opus, copiii care citesc mai putin sau deloc in timpul liber au sanse mai mici de a termina scoala cu un nivel de pregatire care sa le permita sa devina membri activi ai societatii.

Pentru mai multe recomandari si informatii despre impactul lecturii asupra copiilor, puteti descarca brosura de aici.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera