BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Luni, 20 august, de la ora 19:00, la Rezidența BRD Scena9, are loc vernisajul expoziției multimedia Blue Banks - identități feminine în mediul rural.

Regizoarele Andreea Borțun și Brîndușa I. Nastasă au documentat istoriile personale a 18 femei din sudul rural.

38894712_10217026430794008_8916273109162524672_n.jpg

Expoziția este curatoriată de Ioana Ciocan și conține un mix de fotografii, video-uri și o instalație sonoră.

În 2018 am pornit împreună într-o căutare personală. Voiam să înțelegem care e traseul prin care ajungi să își construiești feminitatea. Cum devii femeie? Am decis să începem cu originile noastre, așa că ne-am oprit în cinci sate din sud. Am descoperit o realitate care nu mai semăna deloc cu cea idealizată din copilărie. Era o realitate dură, a sărăciei non-poetice și a multiplelor forme de abuz care se defineau ca normalitate. Un univers pe care aveam curiozitatea să-l cercetăm cu atât mai mult cu cât ajunseserăm să ne simțim profund străine de el.

Am povestit cu multe dintre aceste femei și ne-am dat seama că poziția lor presupune de fapt și întregul lor set de construcții interioare, în sensul cel mai complex. Aceste lumi dinăuntru deschid angoase, speranțe, frici, sub și supra-evaluări, constructe stereotipice sau identități originale și revoltate. Pentru noi Blue Banks reprezintă întâlniri cu femei care își povestesc de fapt viziunea lor despre lume.
Ne-am propus să ne uităm la ceea ce e în spatele politicilor publice, dincolo de granițele statelor progresiste spre care tindem. Să ne uităm acolo unde fiecare femeie trăiește cu ea însăși, acolo unde fiecare simte lipsa sau prezența libertății într-un fel foarte particular. Ne-am întrebat deseori cum se câștigă acea libertate interioară care secretă în mod natural hormonul egalității, în societăți în care obișnuința ca femeia să fie doar obiectul privirii și al abuzului este încă felul cotidian de a trăi cu ceilalți. Cum rămâne cu ce simt femeile chiar și atunci când înțeleg nedreptatea. Ce le oprește și ce le poate mâna pe drumul către o identitate găsită și nu dobândită, nu mimetică, nu învățată? A lor.

Blue Banks vorbește despre două lupte: despre lupta dinăuntru și despre lupta dinafară.

(Andreea Borțun & Brîndușa I. Nastasă)

INTRAREA ESTE LIBERĂ


Artiști: Andreea Borțun & Brîndușa I. Nastasă
Curator: Ioana Ciocan

Sound design: Roxana Bain
Consultant: Tudorina Mihai
Graphic design: Ioana Lupașcu
8 comentarii vrei sa comentezi?

BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
earn to die
#1 -

earn to die
I’m actually planning to do something very similar since one of my friends convinced me to do so, so I’d also greatly appreciate any advice that anyone has on this topic! - earn to die
BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
sarah121
#2 -

blue banks
Is this really helpful? http://rolltheball.co http://impossiblegame.co
BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
Camila Rodela
#3 -

Dragoste

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
(9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
(10) Aveți nevoie de un loc de muncă
ogagakunta@gmail.com

BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
mi ka
#4 -

thank you
To make an impressive article like this, you have to spend a lot of work, I like this article very much, it is very useful for me, thank you for sharing. candy crush
BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
john dear
#5 -

df

<a href="https://www.couponst.com/promo-codes/hostgator-coupons">Hostg coupon</a>

BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
john
#6 -

as

[url=https://www.techie.com/prmo-des/actioupon-ces]Targork[/url]

BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
joh
#7 -

c

[link:http://www.google.com]your link text[/link]
[link="http://www.google.com"] google [/link]
[url=http://www.google.com] google[/url]
<a href="http://www.google.com "> google </a>
[google](http://www.google.com)
[[http://www.google.com|google ]]
[http://www.google.com google ]
[a=http://www.google.com] google[/a]
"Foo":http://foo.bar

BLUE BANKS - identități feminine în mediul rural
john dear
#8 -

CouponsTechie
It’s difficult to find experienced people on this subject, however, you sound like you know what you’re talking aboutHostgator coupons code bing promotional offer code avenged sevenfold promo code snagit coupon banggood sitewide coupon expression tees promo code follow this coupons to get instant discount

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera