Autori romani de carti politiste care ne plac
Cand am scris despre scriitorii romani contemporani care ne plac, ne-am bucurat de feedbackul primit din partea voastra si de succesul articolului. Deci iata, lumea citeste!
Acum, am zis sa va propunem ceva palpitant, carti numai bune pentru inceputul toamnei.
Daca sunteti fani Agatha Christie si ati vazut toate serialele cu Hercule Poirot de o mie de ori atunci trebuie sa stiti ca si romanii au scris romane politiiste foarte bune, cu o intriga care te tine cu sufletul la gura si niste personaje spumoase si pline de umor, asta in toata seriozitatea situatiei.
Am ales cativa autori care ne-au placut si ne-am gandit sa va facem cateva sugestii de lectura. Daca aveti si alte propuneri, le asteptam in sectiunea de comentariii de mai jos.
Rodica Ojog-Brasoveanu
Supranumita "Agatha Christie de Romania", Rodica Ojog-Brasoveanu a publicat primul roman politist in anul 1971, la insistentele sotului ei.
A renuntat la cariera in avocatura si s-a dedicat scrisului, publicand 35 de romane. Ea este creatoarea personajului Melania Lupu, una dintre cele mai interesante si amuzante prezente din literatura romaneasca.
In toate cartile sale, Rodica Ojog-Brasoveanu surprinde, cu mult umor, imaginea mai multor familii cu situatii materiale diverse, fiind si o ocazie foarte buna pentru a vedea cum traiau bucurestenii in acei ani.
Ce va recomandam
Cianura pentru un suras - trecerea frauduloasa a unor tablouri peste granita, o Melanie escortata de un grup de gangsteri si un motan mereu prezent in peripetiile stapanei, cam acesta ar fi rezumatul celei mai de succes carti ale sale. Toate romanele scrise de Rodica Ojog-Brasoveanu au fost editate si tiparite de catre editura Nemira.
Serban Margineanu
Serban Margineanu un scriitor de romane politiste relativ nou pe piata de carte din Romania. Pana acum, a publicat opt carti, sapte romane politiste si un volum de versuri si puteti citi fragmente din lucrarile lui aici.
Printre cele mai apreciate volume se numara Urma sangelui intunecat, Legende urbane. Saga lui Mathias Coback sau Natura moarta cu sevraj, un omagiu aduc Rodicai Ojog-Brasoveanu.
Ce va recomandam
Urma sangelui intunecat - romanul spune povestea unui orfan care anihileaza o retea de traficanti de droguri.
George Arion
George Arion este un autor de romane mystery & thriller român, poet, prozator, eseist, libretist și publicist. De-a lungul timpului, s-a bucurat de reactii pozitive din partea cronicarilor si a publicului, fiind apreciat pentru "savoarea limbajului si ironia fina".
El a lansat si o editura, Crime Scene Press, dedicata exclusiv romanului politist.
A scris romane de tip mystery&thriller, poezie, critica literara, publicistica, si a scris scenariul filmelor Enigmele se explica in zori si Atac in biblioteca. El este autorul textului care a stat la baza unui serial destul de cunoscut in anii 2000, Detectiv fara voie.
Ce va recomandam
Atac in biblioteca - spune povestea unu jurnalist care, dupa o petrecere in casa iubitei sale, se trezeste cu un cadavru in biblioteca personala.
Horia Tecuceanu
Horia Tecuceanu este autorul celei mai lungi serii de romane, cea a carui personaj principal este capitanul Apostolescu.
Timp de aproape 30 de ani, el a scris 19 romane care urmaresc viata celebrului capitan si s-a dedicat in exclusivitate romanelor politiste.
Ce va recomandam
Capitanul Apostolescu si piromanu, Capitanul Apostolescu si inamicul public sau Capitanul Apostolescu si identificarea.
Haralamb Zinca
Haralamb Zinca, pe numele sau adevarat Hary Isac Zilberman, a fost un autor de romane politiste si carti-document, peste 50 de volume in total.
Obisnuia sa spuna despre personajele sale ca ori de cate ori "am ucis" pe cineva, am facut-o cu seriozitate.
Ce va recomandam
Seria Pe urmele agentului B-39, unde personajul principal este un roman patriot, ofiter in Biroul II al MStM, infiltrat adanc in inima Germaniei hitleriste.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.