Au inceput inscrierile pentru profesori la ”Education a l’image” 2016-2017

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Programul de educatie cinematografica pentru liceeni ”Education a l’image” revine de saptamana viitoare cu o noua editie si se afla in cautare de profesori pasionati de cinema, dornici sa afle alaturi de elevii lor cat mai multe lucruri de filme si felul in care se fac ele.

”Education a l’image” este un program de educatie cinematografica care se adreseaza profesorilor si elevilor de liceu din zona municipiului Bucuresti, initiat in 2009 de catre Ambasada Frantei la Bucuresti de care au beneficiat pana in acest moment peste 6000 de elevi.

14199287_1637681043210327_5396510362720720547_n.jpg

Programul presupune sesiuni de formare  pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiectii de film de arta la cinema pe tot parcursul anului scolar, discutii cu cineasti invitati si ateliere practice legate de profesiile din  domeniul cinematografiei, In plus, profesorii au la dispozitie  materiale pedagogice dedicate fiecaruia dintre filmele studiate.

Misiunea programului estea aceea de a promova filmele de autor si cinematografia ca arta in randul elevilor de liceu si de a le oferi acestora instrumente de baza pentru interpretarea limbajului specific cinematografiei (atat din punct de vedere artistic, cat si tehnic), cu scopul de a le activa si cultiva spiritul critic fata de produsele audiovizuale si de a le  dezvolta cunostintelor despre cinema.

Pentru mai multe detalii si inscrieri, puteti scrie pe adresa de mail oana@nextproject.ro sau sa telefonati la numarul 0732 909 024.

o-vara-3.jpg
O vara de neuitat (r: Lucian Pintilie)

Filmele propuse anul acesta sunt Domnisoarele din Rocherfort (regia Jacques Demy, Franta, 1967), Oslo, 31 august (regia Joachim Trier, Norvegia, 2011), O vara de neuitat (regia Lucian Pintilie, Romania-Franta, 1994). Sesiunile de formare pentru profesori vor fi sustinute de catre criticii de film Andrei Gorzo si Ionut Mares si regizorul Tudor Cristian Jurgiu si vor avea loc  in datele de  7, 8 si 9 septembrie la Cinema Elvire Popesco.

Organizat sub umbrela NexT Film Education de catre Societatea Culturala NexT, programul Education a l'image se bucura de sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Institutului Francez din Bucuresti si al Inspectoratului Scolar Bucuresti.
4 comentarii vrei sa comentezi?

Au inceput inscrierile pentru profesori la ”Education a l’image” 2016-2017
paul laurentiu
#1 -

Comentariu nou

Un salut ptr ionut maris
ionut!!!!mai ionutule,,,ce naiba faci mai baiatule????Pai,ai zis ca sa-ti cada mina cu care ai scris daca vei mai incerca asa ceva...
Mai baiatule,PROSTUL ESTE ORB SI FUDULUL ESTE SURD(cazul tau mai ionutule...)Ai promis ca soliciti o binemeritata avansare stapinului tau ,responsabil cu condica intrari-iesiri din institutie.Mai cade ceva,o ciunga,o duda...ionutule,acuma suferi cu ce organ?Cum???Cu capul???Ai grija mai baiatule ca molipsesti...baieti fete,sau ceor fi dinsii din preajma ta.
ce????nu o ai cu nici un organ???Atunci,sa nu ma dejamagesti ionut si sa te declari CORUPT....Vezi semenii tai cum interpreteaza fenomenul,mai baiatule..Am si eu o dorinta si nu ma refuza curajos mic ce iesti-rezolva-mi si mie o programare la seful tau(SINT RECUNOSCATOR ,NU TE SPERIA CA O FACI SA FIE FACUTA)sa-l conving d-le ce PORTAR DE PERSPECTIVA AR AVEA INSTITUTIA si...nu te vede nimeni mai baiatule.ITI DORESC SUCCES si ai grija sa nu ti se usuce mina si sa cada mai ionutule ca ramii naiba fara membre...Och,belea mare ionutule

Au inceput inscrierile pentru profesori la ”Education a l’image” 2016-2017
paul laurentiu
#2 -

salut ptr ionut mares

ionutule...,am uitat intrebarea..TI-AI rupt din timpul tau pretios(ca esti bussy mai baiatule,ce...nu stim noi????)sa te dedici filmului BACALAUREAT????Sau matale nu le ai cu asta,ai sarit peste faza asta si...ce sa vezi,deschizi ochii si nu-ti vine sa crezi...te vedem CRITIC DE FILM!!!!!!ionutule,matale stii ce este aia? sau..hai ca merge si asa...
Imi fac griji ptr tine ionut ,cine stie daca stapinultau nu are si alte afaceri si te PROMOVEAZA MAI PE LA ...SAPINTA LA POARTA INSTITUTIEI sau,cine mai stie mai baiatule..
PROMITI IONUTULE ca inainte de promovarea ta ma molipsesti si pe mine cu intelepciune???Ar fi pacat mai ionutule sa am asa un ghinion,,
IMI AJUNGE MAI BAIATULE si mie cit ti-am suportat STINGACIILE TALE,mai baiatule..LA POARTA,OK...SI DACA LA SAPINTA,MAI BINE IONUT...POTI CREA IN LINISTE.NIMENI NU VA FI DE ALTA PARERE.
SA TE AJUTE CEL DE SUS SA REUSESTI MAI BAIATULE...A TRECUT ATITA VREME SI TU....NIMIC.ADICA NU NIMIC,MAI RAU...
LASA OAMENII IN PACE IONUT...DEDICA-TE LA INSEMNARI IN REGISTRUL ZILNIC CARE O FI ELLL...

Au inceput inscrierile pentru profesori la ”Education a l’image” 2016-2017
paul laurentiu
#3 -

continuare ptr ionut mares

ionutule,mai baiete mai...Grija care o am ptr viitorul tau,mai baiatule,imi rupe firul concentratiei (ca doar ma adresez unui filozof sau ce-oi fi tu ionut..)si uit propriu-zis ionutule ca la sfirsit sa adaug salutari (da...sint totusi salutari si nu mesaje)echipei tale de invatati in ale criticii de film...ce-or fi ei mai ionutule....numai voi stiti.DAR,AVETI GRIJA CA ORBUL SI SURDUL....CE SA FACEM,PEDEAPSA DE LA D-ZEU...
DAR FALOSUL,MAI BAIETI ESTE CEL MAI DULCE FRAIER ,cum zicea un invatat in ale bucatariei...
AVETI GRIJA MAI,CA SE POT INTIMPLA MULTE...si noi tot prosti raminem fara invataturile voastre de grup..
Grup ,am zis????Imi dau palme peste gura ionutule,mai....,mai ,belea propriu-zisa mon cher...

Au inceput inscrierile pentru profesori la ”Education a l’image” 2016-2017
paul laurentiu
#4 -

intrebare ptr ionuț mares

ionutule,mai flăcău...Am auzit mai dăunăzi cum ca intre un ticălos si orb,pardon...PROST cîte unii aleg ticalosul..
Ai priceput ionutule??cică in urma unui ticalos tot mai rămîne ceva,dar dupa un PROST....nema...Cum iti explici mataluta invatat ce esti..???

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera