Atelier de arhitectură pe nevăzute

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

.. când mâinile vor să vadă și ochii să atingă. (W. Goethe)

Pe 24 februrie sunem asteptați la experimentul #CMUSenseability, o experientă pe nevăzute într-o clădire emblematică – Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, pe care o vom parcurge într-un tur polisenzorial, pentru a înțelege dependența dintre simțuri și arhitectură, dar și importanța empatiei în proiectare - aspect definitoriu al designului incluziv.

27798128_376896082716049_5145323057563092309_o.jpg

Mediul construit inaccesibil este unul dintre motivele obiective pentru care apare fenomenul de auto-izolare în rândul persoanelor cu dizabilitati din România iar arhitectura are un impact major asupra mobilității urbane, caracteristicile spațiului pot amplifica sau reduce abilitățile noastre în funcție de dimensiunea senzorială. Scopul atelierului este de a înțelege importanță unui mediu construit incluziv si prietenos, pentru o comunitate diversă.

Cum va decurge experimentul:

- ne întâlnim în pasajul Universității și explorăm harta tactilă a zonei, în mare parte necunoscută de către nevăzători.

- pornim spre clădirea Universității Ion Mincu, ghidați de baston printre repere și obstacole urbane.

- ziua 1 aflăm de ce a apărut arhitectura și impactul său asupra comunității, descoperim istoria arhitecturii din România într-o vizită tactilă la muzeul și sala de expoziții UAUIM și aflăm povestea cartierului Vatra Luminoasă.

- ziua 2 ne vor fi prezentate machetele donate pentru atelier, parcurgem corpurile UAUIM ghidați de baston și, mai ales, de simțurile care se activeză prin experiențe directe cu spațiul și încheiem cu o discuție liberă despre arhitectură, design incluziv și empatie și provocările mobilității urbane în București.

Traineri arhitecți: Sabrina Ahmad, Pietro Dorissa, Iris Popescu, Mihaela Șerban.

Detalii despre participare:

- Atelierele au loc pe 24 și 25 februarie la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu între orele 10.30 – 15:00.
- Punctul de întâlnire pentru ambele zile este pasajul Universității, ora 10:30. Vă așteptăm cu harta tactilă, ochelari și bastone :)
- Este recomandată participarea în ambele zile.
- Participarea este gratuită și se face doar pe bază de înscriere:
> Formular

_____________________________________
Atelierele interactive CMU Senseability propun o abordare unică - un spațiu de contact între persoanele cu deficiențe de vedere și persoane tipice din diverse domenii precum educație, servicii sociale, arhitectură, design și alti profesioniști care doresc să facă un prim pas pe nevăzute către un viitor #BucurestiIncluziv.

 
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera