Arta vizuala creata pe baza emotiilor generate de muzica - un experiment romanesc inedit

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Lumea in care traim este o lista mare de “to do’s”,  suntem mereu conectati cu tehnologia si simtim nevoia de a fi mereu pregatiti sa raspundem in orice situatie.

Tot timpul suntem pe fuga, iar in toata aceasta graba si dorinta de eficientizare, uitam sa ne oprim o secunda si sa observam ce se intampla in jurul nostru, uitam sa pastram un moment doar pentru noi, sa ascultam cu adevarat muzica preferata si sa savuram viata luand o pauza de la zumzetul urban.

Grolsch a facut un experiment tare fain care s-a propagat repede in online: a incercat sa transpuna vizual emotiile pe care le simtim atunci cand ascultam muzica.

Rezultatul a fost unul spectaculos si plin de intensitate.

Experimentul muzical a avut trei ingrediente esentiale: un concert live, neurostiinta si arta vizuala, a adus emotiile in prim plan si, pentru jumatate de ora, a reusit sa scoata cotidianul din preocuparile participantilor.

Cei 14 experimentalisti au putut savura un concert live Vita de Vie si au fost personajele principale dintr-un moment de arta creat pe loc, cu ajutorul activitatii lor cerebrale.

“Acest experiment muzical ne-a demonstrat ca daca ne tinem mintea deschisa si ramanem curiosi, putem sa iesim din rutina si sa experimentam noi perspective asupra lumii din jurul nostru.” spune Cristina Gherman – Global Brands Director.

Etapele experimentului au fost simple. Participantii nu au stiut ce urmeaza sa se intample, iar timp de o jumatate de ora au asistat la un concert de muzica live, sustinut de Vita de Vie, legati la ochi si putand doar sa savureze muzica.

In acest timp, activitatea cerebrala a participantilor era monitorizata cu ajutorul unor casti care inregistreaza activitatea neuronala si care transforma emotiile participantilor in mici ecuatii matematice. Ecuatiile matematice furnizate de catre casti le-au oferit celor de la studioul de arta grafica Aural Eye posibilitatea de a lucra cu aceste informatii si de a le transforma in proiectii vizuale. Altfel spus, gandurile participantilor au fost transpuse in arta vizuala, plina de intensitate si jocuri de culori.

„Relatia mea cu muzica este una speciala si pot sa imi dau seama ca aduce lucruri frumoase in viata persoanei care o accepta. Atunci cand asculti cu ochii inchisi muzica iti este mult mai usor sa te concentrezi asupra sunetelor. Noi traim prin muzica, de dragul muzicii, iar acest experiment a fost ca o manusa pentru noi ca trupa, ne-a permis sa fim exact asa cum suntem si sa le transmitem participantilor la experiment o parte din emotiile noastre, dar si sa putem vedea live care sunt reactiile lor. Speram ca am reusit sa le ridicam un semn de intrebare si ca de acum incolo vor putea sa se reconecteze cu ceea ce sunt ei cu adevarat sau macar vor incerca sa faca acest lucru”, a spus Adrian Despot – Vita de Vie.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera