Art Safari va avea loc între 13-23 mai 2021

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Art Safari va avea loc între 13-23 mai 2021 sub patronajul Ministerului Culturii, de luni-duminică: 12:00-21:00 (ultima intrare 20:30*) la Victoria Tower, Calea Victoriei, nr. 15.

Art Safari va avea și Night Tours, în zilele de miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică de la ora 22:00 la 00:00 (cu intrare între 22:00 și 22:15)
*accesul persoanelor care intră la 20.30 este până la ora 21:30

151653068_3694306923996195_5303308989229866750_o.jpg

Ediția 2021 va reuni:

Pavilionul Muzeal: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, curator Rodica Marian;

Expoziția va analiza impactul impresionist și neoimpresionist al lui Mützner și anii petrecuți alături de Claude Monet asupra direcțiilor artistice din România și ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînnoire.

Etapa Giverny, hotărâtoare în evoluția sa artistică, deschide drumului către lumină și culoare în pictura românească. În expoziţie se vor regăsi pânzele din marile călătorii ale lui Mützner în jurul lumii: Japonia, Venezuela, Statele Unite ale Americii.

Pavilionul invitat: Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România, echipa curatorială: Elena Olariu, Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti;

Expoziția realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor femei-artist din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă. O parte dintre ele și-au continuat activitatea și după cel de-al Doilea Război Mondial, într-un nou și dificil context politic și ideologic.

Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit, curator Călin Stegerean;

Artistul omologhează în pictura românească scena de gen ca expresie a derizoriului cotidian și tablourile cu subiect floral ca loc de manifestare a esteticii simplității și armoniei paletei. Ambele sunt atinse nu numai de paloare într-o lumina vie, levantină, dar și de pasiuni ardente, exprimate de subtilele arabescuri ale compoziției.

Este o ilustrare a acelui „spiritus loci” ce balansează paradoxal între frecventarea hazardului și seninătatea contemplării propriei inacțiuni sau a frumuseții în expresia sa vegetală. Piliuţă a adus zâmbetul în istoria artei noastre, produs fie de spectacolul cotidianului contingent, fie ca expresie a încântării atunci când simplitatea lumii se dezvăluie ca mister al său.

Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes, curator Raluca Ilaria Demetrescu;

Expoziția explorează rolul comunităților creative din România și diversele modalități actuale de expresie vizuală, de la desen la țesătură, instalație sau ceramică. Arta supercontemporană românească din acest deceniu nu este ușor de restrâns într-o singură expoziție. Și în ciuda faptului că poate părea provocatoare în conținut sau deconcertantă în estetic, ea este de fapt expresia unor vremuri în care lumea se schimbă cu o viteză amețitoare. Asocierile simbolice și metaforice dintre artă și societate sunt ușor de remarcat în lucrările expuse. Supereroul servește ca metaforă supremă a artistului și capacității sale de a explora, problematiza și critica societatea contemporană.

Programul educațional Art Safari Kids – artă pe înțelesul copiilor – copiii îți dezvoltă creativitatea participând la ateliere de artă și tururi ghidate;

Programul de vizite pe timp de noapte, Night Tours – experiență de vizitare care cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live și va oferi vizitatorilor o experiență unică de explorare a universului artistic.
1 comentariu

Art Safari va avea loc între 13-23 mai 2021
herocoo
#1 -

România dar
România dar și în Franța, Italia, Spania sau, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă. Play cookie clicker online

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera