Arata ca iti pasa - Inscrie-te la Gala Premiilor Participarii Publice

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ai un cuvant de spus despre ce se intampla in orasul, cartierul tau. Ai dreptul sa militezi pentru drepturile tale civile, sa ai o voce puternica in fata autoritatilor locale pentru ca acestea sa-si faca mai bine treaba in beneficiul comunitatilor pe care le reprezinta.

Daca faci deja asta sau ai obtinut victorii atunci e cazul sa participi la Gala Premiilor Participarii Publice. Pentru a intra in competitie trebuie sa te grabesti pentru ca termenul limita este luni 20 ianuarie 2014.

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania – o tara in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii.

Cea de-a V-a editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de CeRe va aduce iar pe scena cele mai curajoase si perseverente organizatii, alaturi de institutii publice transparente si responsabile.

Pentru a intra in competitie, completeaza formularul atasat pana la data de 20 ianuarie 2014 si il trimiti pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin posta la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, Bucuresti 011261.

Formularul il gasiti aici, ghidul pentru completarea formularului aici si daca ai nevoie de informatii suplimentare poti afla mai multe daca scrii la adresa e-mail: depozite@ce-re.ro sau suni la numarul de telefon 031 1050 755.

Ce poti face daca te implici....

O poveste, printre multe altele, care ne dovedeste ca implicarea nu strica este cea a campaniei "Salvati Fantana" care a castigat  la una dintre editiile Galei premiul pentru dedicatie si inventivitate.

"Fantana de la Universitate nu are doar valoare arhitecturala, ci este un povestitor al Capitalei. Decizia Primariei Capitalei de a demola fantana, pe considerente strict estetice, a starnit revolta unui grup de tineri decisi sa isi faca cunoscuta opinia cu privire la o decizie fundamentata superficial.

Asa ca au organizat raiduri de noapte si au salvat fantana, care este in continuare un martor tacut al Kilometrului Zero.

Grupul SOS Fantana a folosit si alte metode de a atrage atentia asupra problemei si de a convinge autoritatile publice sa ii asculte. Au organizat un lant uman in jurul fantanii, au expus diverse fotografii cu momente importante desfasurate de-a lungul timpului la fantana...Implicarea, efortul si creativitatea grupului au dat roade.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera