Animale salbatice traiesc in parcarea hipermarketului Cora

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In parcarea de la hipermarketul Cora din Pantelimon traiesc, de ceva vreme, animale salbatice, venite cu circul Americano Vargas. In niste conditii mizere, vizibil deranjate de agitatia orasului.

Lame, zebre, camile, elefanti - intr-un mediu care le este ostil.

Si nu trebuie sa fii mare specialist ca sa iti dai seama cu ochiul liber ca ce se intampla aici e un act de cruzime.

Cei de la fundatia pentru protectia animalelor, VIER PFOTEN, au scris pe pagina lor de facebook despre aceste lucruri si i-au indemnat pe oameni sa nu ramana indiferenti.

"Știi de ce să nu revii la Cora?
Pentru că în parcarea hipermarketului Cora Pantelimon te vei întâlni cu suferința. Cu ochii unui elefant însingurat, care petrece peste 23 de ore, in cel mai bun caz, într-un țarc de 10 metri pătrați, alternativa fiind camionul in care este transportat. Cu un hipopotam izolat, care suferă de dorul apei în care obișnuia să trăiască. Cu lame, cămile, bivoli și cai stresați de zgomotul mașinilor.


Pe scurt, te vei întâlni cu ororile propuse de Circul Americano Vargas și găzduite de Cora România drept distracție pentru părinți și copii.
VIER PFOTEN solicită conducerii companiei Cora România să renunțe la găzduirea circurilor cu animale sălbatice în parcarea hipermarketurilor sale, considerând că acesta este un gest de cruzime față de animale!

”În libertate, un elefant străbate 15 kilometri într-o singură zi. Imaginați-vă că cei maxim 10 metri pătrați pe care îi îngăduie circul Americano Vargas reprezintă un chin nesfârșit pentru acest elefant, care abia are loc să se miște, darămite să se deplaseze. Orice specialist poate remarca mișcările stereotipe dezvoltate în ani de zile de izolare în condiții inumane. Nu mai vorbim de orele lungi pe care toate aceste animale trebuie să le îndure pe drum, înghesuite în cuștile din camioanele de transport. Pentru cine pot fi aceste lucruri o distracție?”, spune Veronica Tulpan, director de programe nationale VIER PFOTEN România.

Pe lângă mișcările stereotipe, elefantul are o vizibilă afecțiune la ambii ochi.

VIER PFOTEN a transmis o scrisoare oficială companiei Cora România pentru a-i cere să renunțe la găzduirea de circuri ambulante cu animale sălbatice, dovedind astfel o atitudine responsabilă și etică. Organizația și-a oferit disponibilitatea pentru consultanță ori de câte ori compania dorește să se implice într-un eveniment susceptibil să pună în pericol bunăstarea animalelor, inclusiv in ceea ce priveste comercializarea animalelor de companie.

VIER PFOTEN a transmis o plângere și către Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru efectuarea unui control în acest caz, în care sunt încălcate mai multe prevederi ale legii pentru protecția animalelor.

Scrie și tu companiei Cora România pentru a renunța la găzduirea circurilor cu animale sălbatice!

Contact:
Telefon: (+4) 0374.369.400; 0728 800 583
E-mail: info@cora.ro; comunicare@cora.ro
2 comentarii vrei sa comentezi?

Animale salbatice traiesc in parcarea hipermarketului Cora
cristian
#1 -

Comentariu nou

pt acei omeni ce stiu a critica circurile ,ca chica chinuie animalele
oameni bune la circul americano varga traditia circului e de peste200 de ani
cati dintre voi ce criticati ati avut elefan ?ca sa spuneti ca acel animal e chinuit
de unde iti dai tu seama ca e un animal slabit
voi care vorbi fara a stie cu e tratat un animal la circ
prima oara merge sa stati o zi in preajma lor si dupa dativa cu parerea nu mai faceti rau

Animale salbatice traiesc in parcarea hipermarketului Cora
Gelu
#2 -

Cristiane, Cristiane...

Bă Cristiane bă (că altfel nu pot să mi te adresez) - tu ești prost, nu? Ah! Stai! Am uitat că proștii nu realizează că sunt proști...

Băi băiatule, tu vezi normalitate în faptul că un elefant stă închis în 12 metri pătrați de beton și fiare? Ca să fac o analogie: dacă te băgăm la pârnaie (motiv avem - ești prea prost) și nu îți dăm mâncare dar în schimb îți dăm câteva pulane peste bot, tu nu ai motive să fii trist, că vorba aia... nu am stat în preajma ta.

Mare e grădina lui Dumnezeu și mulți tâmpiți umblă pe acolo...

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera