Alternative la teatrele din Bucuresti - spatii unde se joaca spectacole de teatru

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cativa ani, teatrul independent castiga din ce in ce mai mult teren in faca publicului, spectacolele jucandu-se in cafenele sau sali amenajate in case vechi. Godot Cafe Teatreste poate cea mai cunoscuta alternativa la teatrele de stat din Bucuresti, iar actorii incep sa joace in diverse spatii mai mult sau mai putin neconventionale.

Va prezentam cateva astfel de teatre unde se joaca spectacole bune, locuri numai bune de petrecut o seara placuta.

Teatrelli

Teatrelli face parte din creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti si gazduieste spectacole de teatru, recitaluri, conferinte.

Ce va recomandam: "Joc de Pisici", de Orkeny Istvan, un spectacol regizat de Gelu Colceag.

unteatru

Dupa cum spun si creatorii teatrului, Andrei si Andreea Grosu: UNTEATRU s-a nascut din dorinta de a face posibila intalnirea oamenilor cu teatrul, acasa, un teatru intr-o casa. Ei promoveaza noua generatie de artisti/regizori/actori/muzicieni/coregraf/artisti plastici, oferindu-le un spatiu de desfasurare.

Ce va recomandam: "La tiganci", dupa Mircea Eliade, in regia lui Andrei si a Andreei Grosu.

Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Balcescu

Centrul "Nicolae Balcescu" are ceva ani in spate in ceea ce priveste productia spectacolelor de teatru.  Aici, puteti vedea piese semnate de Victor Ioan Frunza, Radu Beligan sau Radu Dragomirescu.

Ce va recomandam: "Mobila si durere", nominalizat la premiile UNITER pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cea mai buna scenografie, cel mai bun actor in rol secundar.

8pt

“8PT” este un proiect performativ - itinerant, invitandu-si publicul (16 spectatori) sa descopere spatii noi, oferindu-i experienta primara a teatrului neconventional: fara scena, culise sau cortina.

Actor si Spectator in acelasi metru patrat, la distanta unei respiratii.

Ce va recomandam: "Omul pubela - teatru descompus" de Matei Visniec in regia lui Alexandru Nagy.

Teatrul Arte dell'Anima

Asociatia Arte dell’Anima a initiat proiectul "Teatrul Arte dell'Anima pentru a-i incuraja pe tinerii artisti sa creeze. De altfel, ei organizeaza Concursul National de Dramaturgie, premiul reprezentand posibilitatea ca spectacolul castigator sa fie montat in teatru.

Ce va recomandam: "Cabaretul cuvintelor", in regia lui Alexandru Nagy.

Teatrul Apropo

Asociatia TEATRUL.RO a fost infiintata in 2006, la initiativa catorva tineri creatori din zona artelor spectacolului si este organizatoarea Maratonului Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe”, unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru independent din Romania la ora actuala.

Ce va recomandam: "S-a furat mireasa", regia Radu Popescu.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera