Alternativa la cardul de sanatate: adeverinta medicala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Sursa

Autoritatile romane anunta o schimbare in cazul cardului de sanatate. Biserica Ortodoxa a reusit sa ii induplece institutiile statului cu doar doua saptamani inainte ca documentul electronic sa intre in circulatie.

Astfel, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat o perioada in care cei care refuza cardul de sanatate vor putea prezenta medicului o adeverinta de asigurari de sanatate eliberata de casa de asigurari de care apartin.

Incepand cu 2 februarie cei care au card de sanatate vor fi obligati sa se prezinte cu el la medic, iar cei care l-au refuzat vor putea merge la doctor in baza unei adeverinte care sa ateste ca sunt asigurati, au declarat oficiali din Ministerul Sanatatii.

Aceasta alternativa va functiona doua sau trei luni. Cu toate acestea,  medicii de familie, spitalele, ambulatoriile de specialitate si policlinicile sunt nevoite sa cumpere cititoarele de card pana pe 2 februarie.

Doar 5% din populatie nu a primit cardul de sanatate prin posta.

Cei care nu au primit cardul, il pot ridica de la casele de sanatate de care apartin. Am decis ca el sa poata fi initializat chiar acolo, medicii urmand sa inscriptioneze datele pacientilor pe care ii au in lista. Dupa ce vom ajunge la o intelegere cu ei, vom anunta cand vor fi date cardurile care au ramas catre medicii de familie, astfel incat acestea sa ajunga la asigurati.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera