Alexandru Manole, fondatorul Burger Van: "Daca telefonul a devenit extensia naturala a mainii, de ce nu ar putea fi si burgerul asta?"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Burger Van este primul food truck din Bucuresti.

Am auzit multe vorbindu-se despre acest concept si ni s-a parut foarte interesant ca peisajul urban al orasului va avea un restaurant in miscare.

Alexandru Manole este omul din spatele acestui proiect.

Ne-am dorit sa intelegem mai bine afacerea lui si ideea din spatele acesteia, asa ca l-am luat la intrebari.

hamburger burger van

1. Ce este un burger van (ce presupune mai exact acest lucru) si cum a luat nastere initiativa de a face primul burger van din Bucuresti?

Aici ar fi multe de spus. In cel mai simplu mod, un burger van este un food truck care vinde burgeri. Acum intrebarea interesanta este: ce e un food truck?

Traditional, se afla situate intre fast-food si restaurant in sfera fast-casual. Se aseamana cu restaurantele pentru ca ingredientele sunt proaspete, insa in acelasi timp sunt locuri lipsite de luxul, pretentiile si tirajul restaurantelor.

Cu toate astea, te poti bucura de mancare la fel de buna sau chiar mai buna fara niciun fel de inhibitii. Food truck-urile sunt un spatiu de experimentare de mancaruri, socializare, dar si de sustinere a micilor intreprinzatori.

Ideea mi-a venit anul trecut cand am stat destul de mult in Londra pentru niste interviuri. M-am plimbat prin market-uri, food court-uri si pe la food truck-uri si m-am indragostit imediat de burger van-uri.

Era locul perfect si simplu, lipsit de pretentii, unde niste oameni pasionati faceau tot felul de retete si experimente culinare si lumea se bucura de ele. Meat Wagon-ul din Londra si Shake Shack sunt influentele cele mai mari. Am vrut sa aduc lucrurile astea si in Bucuresti si sper ca treptat sa ma urmeze si altii.

2. Cine se ocupa de prepararea burgerilor?

In mare parte, eu si inca doi prieteni, unul la gratar si unul la asamblat.

3. Care sunt tipurile de burgeri pe care le oferiti si preturile acestora?

Honest Burger (castraveti murati, rosie, ceapa, salata lolo, carne, cheddar) -13 lei

Tree Hugger (vanata, halloumi, pesto, rosie, salata lolo) - 14 lei

hamburger burger van

PBJ Time (peanut butter, gem, carne, bacon) - 14 lei

Royal w Cheese(salata iceberg, rosie, ceapa, castraveti murati, carne, cheddar, bacon) -15 lei

Avem si un monthly special, cum a fost Cheesy Chestburster si cum este acum Frenchie de la Chez Elvire.

4. Care sunt elementele care va diferentiaza fata de ceilalti producatori de burgeri din Bucuresti?

In primul rand, cred ca cel mai important este faptul ca suntem mereu in miscare. Suntem un food truck, iar in Bucuresti exista doar restaurante de burgeri, iar multe dintre el pipereaza preturile si ofera un produs mediocru. Pe langa asta ar mai fi si mixul de carne, modul de preparare a acesteia si prospetimea.

5. Unde va gasim - sunteti event-based sau veti avea si un loc fix al vostru?

Suntem mereu in miscare pentru ca incerc sa introduc conceptul de food truck asa cum ar trebui el sa fie. In strainatate nu primesti permis daca vrei sa stationezi mai mult de 48 de ore intr-un singur loc. La noi e cam invers: e incurajata stationarea pe un timp cat mai indelungat. Asta in caz ca primesti "spatiu" de la primarie.

Avem totusi si un loc fix acum: in fiecare miercuri la Chez Elvire de la ora 5 pm la 11 pm.

hamburger burger van

6. Care este feedback-ul pe care l-ati primit de la consumatori pana in momentul de fata? Mananca lumea burgeri?

Feedback-ul a fost in mare unul pozitiv, pentru ca multi oameni ne-au laudat burgerii, atat live, cat si online.

Au fost si cativa nemultumiti, in special in legatura cu timpul de livrare al comenzii. Insa aici este mai greu din doua motive: suntem si noi la inceput si invatam mersul lucrurilor cu sute de comenzi, dar totodata Burger Van nu este fast-food, deci comanda dureaza un pic.

7. De ce credeti ca bucurestenii aveau nevoie de o astfel de initiativa culinara in oras?

In mod sigur este nevoie de mai multe food truck-uri. Cum am zis si mai sus, sunt elemente esentiale ale peisajului urban, iar in secolul acesta cand toata lumea e prinsa in meandrele internetilor, daca telefonul a devenit extensia naturala a mainii, de ce nu ar putea fi si burgerul asta?

8. Ce planuri de viitor aveti - vreti sa va extindeti?

Pe moment vreau sa treaca vara sa am si eu timp sa mai respir. In rest, sper sa mearga bine si sa merite, iar abia atunci o sa ma gandesc si la planuri de extindere.





1 comentariu vrei sa comentezi?

Alexandru Manole, fondatorul Burger Van: "Daca telefonul a devenit extensia naturala a mainii, de ce nu ar putea fi si burgerul asta?"
Cristi
#1 -

Burger Van

Idea cu Burger Van este buna, dar pentru primii 15 - 20 clienti ... restul vor trebui sa astepte undeva intre 1 si 3 ore pana este gata burger-ul.

Poate in viitor se va imbunatati (timpul exagerat de asteptare).

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera