Alandala, unul dintre locurile noastre preferate din Bucuresti, se inchide din cauza unor presiuni politice

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Romania este din multe puncte de vedere o tara pierduta - traim intr-un cerc vicios si ne vine foarte greu sa iesim din el, in ciuda schimbarilor pe care ni le dorim, in principal, de la stat, autoritati si politicieni.

Consecintele acestui cerc vicios sunt de multe ori vizibile si dureroase. Spre exemplu, am aflat recent ca Alandala, unul dintre locurile noastre preferate din Bucuresti, se inchide din cauza unor presiuni politice.

Ne-a intristat foarte tare acest lucru, mai ales cand am citit explicatia celor care au creat casuta colorata de pe Aurel Vlaicu.

"Dragii noștri, Alandala se închide.

Timp de aproape 3 ani, am dezvoltat o comunitate creativă, unde artiști din mai multe domenii au putut să se exprime liber. Din păcate, grădina noastră se află poziționată lângă un bloc al RAPPS, care a făcut obiectul unei anchete realizate de ziarul Gândul, privind alocarea ilegală de apartamente din proprietatea statului unor politicieni.

Încă de când am deschis cafeneaua, una dintre locatarele blocului RAPPS și-a făcut un scop din a ne închide, plângându-se în mod repetat la poliție, de presupusul zgomot pe care îl producem și alte motive aberante.

Deși Garda de Mediu a venit și a măsurat nivelul de zgomot, decizând ca nu depășește nivelul admis de lege, locatara respectivă a continuat campania anti-Alandala. Poliția a venit în repetate rânduri avertizându-ne că ne-am făcut un inamic bine conectat cu politica și “cu relații influente”. Orice încercare de a rezolva amiabil conflictul, a fost nereușită.

Deși numeroasele controale venite la locație, inclusiv și cele efectuate după tragedia de la Colectiv, au confirmat funcționarea în legalitate a localului, Primăria Sectorului 2, fără să facă vreo vizită la locație, a decis să suspende activitatea Alandala, fără a da o motivație clară.

Dar aceste lucruri nedrepte se întâmplă peste tot în Romania, așa că de ce să ne mai mirăm ? Totuși, nu vă spunem adio, ci vă invităm alături de noi să faceți parte din schimbare: schimbarea Alandalei, schimbarea Bucureștiului, schimbarea României.

Ce putem face ?

• Să denunțam tot ce nu este în regulă, de la abuzurile poliției și a politicienilor, la favoritisme pe bază de nepotism sau trafic de influență.
• Să încurajăm proiectele frumoase, ONG-urile care, cu fonduri puține, încearcă să schimbe societatea în bine. Să facem parte din ele, ca voluntari sau colaboratori, să punem umărul la schimbare.
• Să protestăm când o cauză bună o cere.
• Să ne susținem unii pe ceilalți pentru că, dacă vom cultiva încrederea, optimismul și valorile frumoase, vom câștiga în cele din urmă. Poate nu curând, dar la un moment dat vom trăi într-o societate în care nu se vor mai zdrobi proiecte frumoase pentru bunăstarea politicienilor și în care se va investi mai mult în cultură.

În concluzie, Alandala nu va mai exista în forma cunoscută de până acum. Ea se va transforma într-un proiect nou, poate într-o locație diferită, dar cu siguranță va păstra în suflet toate amintirile plăcute pe care ni le-au lăsat cei care ne-au trecut pragul. Vă iubim și vă mulțumim că sunteți frumoși și optimiști.

Cu drag de țară și de oameni,
Echipa Alandala"
, s-a notat pe pagina de Facebook a localului.

Din pacate, traim intr-un sistem defect care ar trebui eradicat. Dar cand vom incepe oare sa luam atitudine si sa nu inchidem ochii?

 

Dragii noștri, Alandala se închide.Timp de aproape 3 ani, am dezvoltat o comunitate creativă, unde artiști din mai...

Posted by Alandala on Thursday, January 21, 2016

 

Pe aceeasi tema:
1 comentariu

Alandala, unul dintre locurile noastre preferate din Bucuresti, se inchide din cauza unor presiuni politice
costel
#1 -

asa e

dati-i numele tipei, sa vedem ce se poate face.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera