Zilele Culturii Ruse debuteaza cu un concert al violonistului Alexandru Tomescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Zilele Culturii Ruse in Romania, care se desfasoara in perioada 15 octombrie - 28 noiembrie, debuteaza marti cu un concert extraordinar care il aduce pe scena Ateneului Roman pe unii dintre cei mai apreciati artisti romani si rusi: violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Eduard Kunz, care vor evolua alaturi de Orchestra Simfonica Bucuresti, aflata sub bagheta dirijorala a lui Mihail Hohlov, interpretand muzica compusa de Piotr Ilici Ceaikovski.

Daca vreti sa nu il ratati sa stiti ca incepe la ora 19.00, concert care va marca deschiderea sarbatoririi a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Federatia Rusa si Romania.

In plus, primele doua piese din programul concertului inaugural vor fi interpretate de tanara violonista Inga Rodina, care la doar 13 ani este considerata un copil-minune al artei interpretative rusesti.

Cu ocazia Zilelelor Culturii Ruse pe 25 octombrie la Muzeul National al Satului sunteti asteptati la vernisajul unei expozitii de costum popular rus "Cingatoarele din cultura etniilor" si pe 29 octombrie la concertul sustinut pe scena salii „Auditorium” a Muzeului National de Arta al României de membrii Cvartetului Romantic din Moscova, unul dintre cele mai apreciate ansambluri din Rusia.

Evenimentul se incheie cu Zilele Filmului Rus, in perioada 25 - 28 noiembrie, la care va participa actrita Oxana Mysina, regizorul Andrey Kravchuk si alti oaspeti de seama.

Sursa foto, sursa thumb

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera