Zece lucruri pe care nu le stiai despre Hugo Chavez

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fostul presedinte al Venezuelei Hugo Chavez a murit pe 5 martie, la varsta de 58 de ani, din cauza cancerului.

A fost unul dintre cei mai controversati dictatori din America Latina, dar in ciuda stilului de conducere a fost iubit de popor.

1. Hugo Chavez s-a nascut intr-o familie de invatatori, dar a fost crescut de bunicii din partea mamei.2. A fost un bun jucator de basebal fiind chiar tentat in perioada liceului sa faca o cariera sportiva, dar a abandonat ideea si a urmat studiile Academiei Militare, din Venezuela.

3. Hugo Chavez a ocupat in 1981 un post de profesor la Universitatea unde a fost student, dar a fost dat afara deoarece avea o influenta nefasta asupra cursantilor.

4. El a fost prieten foarte bun cu fostul presedinte al Cubei, Fidel Castro, pe care il numea mentor. De asemenea, Chavez era un mare admirator al lui Simon Bolivar.

5. Succesul sau politic s-a datorat capacitatii sale de a se face inteles de populatia saraca, cu care comunica prin intermediul presei. Ii placea sa apara cat mai des la televizor sau sa tina discursuri la radio. El avea un show televizat in fiecare duminica - "Alo Presidente".

6. Hugo Chavez a fost un bun dansator.

7. El a fost presedintele Venezuelei timp de aproape 15 ani.

8. Hugo Chavez a fost admirat de actorii americani Sean Penn si Danny Glover.

9. El era un antiamerican convins, iar in 2006, in timpul unui discurs pe care l-a sustinut in timpul unei conferinte a ONU, l-a numit "diavol" pe fostul presedinte al SUA George Bush.

10. Hugo Chavez a fost casatorit si a divortat de doua ori. A avut patru copii si patru nepoti.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera