World Cyber Games 2006 - Joaca e treaba serioasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Toamna aduce cu ea nu numai inceputul scolii, dar si multe evenimente care sa scoata la lumina zilei numeroasele comunitati secrete ale Capitalei. Dupa ce am trecut pe la skateri, si pe la rapperi... a venit momentul gamerilor. Nu vom lua la inspectie o sala oarecare de net, ci mergem sa cautam gamerii de seama, profesionistii, cu acte in regule si vaccinati.

In perioada 28 septembrie - 1 octombrie s-a desfasurat la Romexpo editia romaneasca a World Cyber Games. Olimpiada gamerilor, la care toti picii cu un mouse in mana si o licarire in ochi vor sa ajunga. Duminica am trecut si noi pe la Romexpo, pavilionul 2, salile Eminescu si Sadoveanu sa asistam la marea finala a evenimentului care i-a avut ca sponsori principali pe Vodafone, AMD si UPC  si ca parteneri media, logic, pe revistele X-treme PC si Level.

players

Inauntru...o populatie predominant masculina, in toate culorile si toate frezurile pe care vi le puteti imagina. Rapperi, rockeri, houseri si chiar si manelisti stateau asezati unii langa altii si priveau la ecrane maricele, meciuri de Counterstrike, Fifa 2000 si Need for speed. Nu ne venea sa credem si totusi era aievea.

ytyr

nfs

fifa

players2

playerite

Ce-i drept, media de varsta era undeva in zona 20 - 22. Majoritatea spectatorilor in acea zi erau participanti ai concursului care intre timp iesisera din concurs. In rest mai erau fete la bratul cate unui baiat care priveau oarecum plictisite la ecran, sau domnisoare din echipa organizatorilor cu ecusoane la gat care faceau traseu luand poze la spectatori.

"PGL a fost infiintata in anul 2002, si este singura organizatie a gamerilor profesionisti din Romania, cu identitate juridica si marca inregistrata" ne-a explicat Silviu Stroe, Presedintele si Fondatorul Organizatiei. "In momentul de fata avem aproximativ 2000 de membri inscrisi in toate campionatele noastre, care joaca intre 20 si 40 de meciuri pe an. Organizatia este structurata pe jocuri... avem un campionat de Fifa 2006, de Countestrike. Cei mai buni din campionat ajung automat aici, iar pentru restul raman calificarile sau optiunea de a-si cumpara un slot"

Printre sectiunile mai speciale ale WCG se numara si concursul de Counterstrike pentru fete si concursul de jocuri pe mobile.

dfsadsa

In legatura cu WCG 2006, Silviu ne-a explicat: "Castigatorii sectiunilor de CounterStrike, Fifa 2006 si Need For Speed vor pleca la Monza, la Campionatele Mondiale de Jocuri pe Calculator. Concursul este deschis oricui. Nu conteaza varsta, sau de unde esti, doar sa fii membru PGL. Avem jucatori care au venit din toata tara... de la Targu Mures, de la Craiova. Premiile puse in joc au o valoare de 20.000 de euro."

La Romexpo au participat cele mai bune 48 de echipe de Counterstrike din tara, cei mai buni 64 de jucatori de Fifa 2006 si cei mai buni 32 de maniaci ai vitezei de ecran. Asa cum fotbalul este sportul-rege, si CounterStrike este pentru romani, jocul rege. Cea mai anticipata finala din ziua de duminica a fost finala concursului de CS, care urma sa se dea intre echipele TeG, veterani ai jocului (castigatorii tuturor editiilor precedente) si intre IGG, nouvenitii, challengerii din Craiova care porneau dintr-o pozitie privilegiata.

Concursurile de CS sunt structurate in asa fel incat sa fie nevoie sa pierzi de doua ori pentru a fi scos din joc. TeG pierdusera deja odata, si trebuiau sa invinga Igg de doua ori pentru a castiga biletele spre Monza.

dsadsa

Primul meci incepe la timpul stabilit. Sala este impartita in doua. Pe partea stanga stau suporterii IGG, pe partea dreapta se afla suporterii Teg. Din fericire, nu e nevoie de jandarmi. Prima runda a primului meci este castigata de Igg, cu un avans de doar doua runde. Dupa niste runde insangerate, Teg castiga primul meci. Tensiunea creste pe masura ce al doilea meci se lasa asteptat. Lumea mai iese la o tigara, mai discuta o schema de joc.

Membrii echipelor de pe locurile trei si patru se lamenteaza ca "aveau biletele la Monza in mana", dar n-au dat rush...nu le-a iesit schema... au mancat ceva stricat. Forta nu a fost cu ei, atata lucru este clar.

Meciul al doilea incepe, si de data aceasta TeG preiau conducerea mult mai usor si sfarshitul este inevitabil. Experienta castiga in fata entuziasmului de factura olteneasca. Pentru Igg insa este un inceput de cariera de gamer nemaipomenit. Cariera de gamer? Tot ce e posibil. :)

Sursa foto - www.computergames.ro

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera