Workshop Casa din Baloti de Paie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Initiativele ce sustin proiecte ecologice par sa aiba un drum incet, dar sigur catre o dezvoltare mai semnificativa si in Romania. Una dintre ideile aduse in premiera in tara este proiectul celor de la asociatia Eco Habitat, numit "Casa de Paie", gandit sub forma unui workshop la care se poate inscrie oricine, care are scopul de a construi o casa din baloti de paie si lut pentru locuitorii satului Carligu Mare din comuna Glodeanu-Silistea.

                                            Casa de paie

Conceptul "E-cohabitat" are la baza doua principii care urmeaza sa fie aplicate in acest proiect. Primul este cel social, care tinteste catre solidarizarea membrilor comunitatii din satul respectiv, prin constructia de noi case dotate cu toate utilitatile necesare, in apropierea centrului de zi pentru copii, adultii putand lua sub grija lor mai multi copii, ajutandu-se reciproc. Cel de-al doilea este unul ecologic, casele fiind construite in vederea reducerii costurilor de intretinere, din resursele naturale ale zonei.

Comuna Glodeanu-Silistea a fost aleasa pentru ca este una din cele mai sarace zone din apropierea Bucurestiului, unde locuitorii practica agricultura ca singura resursa de subzistenta, avand astfel conditii minime. In satul Carligu Mare nu exista apa potabila si nici o alta facilitate in afara de electricitate, locuitorii nu au un loc de munca stabil, sunt predispusi la abandon social si alcoolism, costurile de caldura pe timpul iernii sunt mult prea mari ca sa le poata acoperi, copiii se imbolnavesc din cauza mizeriei si asa mai departe.

       Carligu Mare   Carligu 2

Asociatia Eco Habitat isi propune ca prin workshopul "Casa de paie" sa imbunatateasca conditiile de trai din comuna, sa creeze o comunitate inchegata, sa eficientizeze costurile in domeniul locuintelor, sa promoveze constructia de locuinte prin tehnologii si materiale ecologice si sa pregateasca terenul pentru implementarea viitoarelor norme europene ecologice ce se vor aplica intre 2015-2020.

Workshopul se va desfasura intre 26 septembrie si 14 octombrie, putandu-se inscrie oricine pentru a participa intr-una sau in toate cele trei saptamani de constructie. Aici se poate completa formularul de inscriere. Pe parcursul acestei perioade, o echipa de traineri si voluntari condusa de Tom Rijven (unul din pionierii caselor de paie in lume) vor construi prima casa ecologica a proiectului, folosind materiale ecologice precum baloti de paie sau pamant, pe langa alte materiale noi si tehnici moderne.

       Casa 1  Casa 2

Puteti afla de aici mai multe detalii despre relevanta proiectului si oportunitatile oferite participantilor, asa cum au fost formulate de asociatia Eco Habitat.

Le uram succes atat voluntarilor, cat si organizatorilor, asteptand sa vedem din ce in ce mai multe case de paie construite in zonele defavorizate ale Romaniei.

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera