Wonderland - fotografii fantasy viu colorate, fara Photoshop

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sa fim sinceri fata de noi insine: putine fotografii la prima mana ni se par mai impresionante decat cele retusate in Photoshop. Un contrast mai puternic, niste culori mai vii, cateva elemente fantasy adaugate - toate acestea fac dintr-o simpla poza o adevarata opera de arta.

Wonderland este insa o colectie de fotografii fantastice... reale.

Kirsty Mitchell a creat lumea Wonderland pentru a onora amintirea mamei sale trecute in nefiinta, in urma unei lupte cu o nemiloasa tumoare pe creier. Si pentru ca mama ei, fosta profesoara de limba si literatura engleza, obisnuia sa ii citeasca povesti cu zane cand era mica, Kirsty s-a gandit sa creeze o poveste fantasy folosindu-se nu de cuvinte, ci de fotografii.


While Nightingales Wept - un model alergand pe campurile din Surrey


Spirited Away - flori multicolore intr-un peisaj de iarna, semn ca urmeaza primavara

Asa a luat nastere Wonderland. A pornit initial ca un proiect de vacanta, dar s-a transformat intr-o adevarata calatorie creativa, foarte inspirata, care zugraveste o lume atemporala, colorata, fantastica, aproape eterica. Toate bune si frumoase, insa cum e posibil sa creezi asemenea minunatii fara sa te folosesti de mijloace moderne ca Photoshop-ul sau alte programe de editare foto?


Danaus - fluturii sunt facuti din hartie colorata, iar luminile reflecta culoarea florilor din jur in ochi


The Storyteller - o referinta la profesia de profesor a mamei sale

Kristy are studii de design si a faurit din ceea ce avea la-ndemana nu numai decorul din poze, ci si rochiile, perucile, machiajul si decoratiunile, pentru "a le aminti oamenilor de frumusetea magica demult uitata", asa cum ea insasi spune. Crearea anumitor "peisaje" a durat chiar mai bine de cinci luni, uneori si din ratiuni financiare. Rezultatul final insa merita!

"Escapismul s-a dezvoltat si a devenit conceptul de a crea o carte de povesti fara explicatii, fara cuvinte, dedicata mamei mele", le spune mereu Kristy Mitchell jurnalistilor care o intervieveaza.


The Faraway Tree - corabii decupate si iluminate din interior, in mijlocul padurii


Lady of The Lake - cum ar arata un lac de nuferi in mijlocul padurii


Euphaeidae - o zana inaripata in mijlocul unui camp de lavanda

Multa lume isi imagineaza ca fotografiile sunt facute in mai multe locuri de pe glob sau macar in localitati diferite. De fapt, Kristy le face doar in Surrey, Marea Britanie, acolo unde traieste si munceste. Mai exact, in apropierea casei sale si padurilor din preajma.

Nu stim voi ce simtiti, insa pe noi seria fotografiilor Wonderland ne-a captivat, ne-a prins in mrejele ei nepamantesti si ne-a facut sa visam cu ochii deschisi. Iar faptul ca fotografiile nu sunt facute in Photoshop, ci muncite si gandite de la zero, ii aduce colectiei un plus de valoare.


Dryad - o nimfa atarnand de radacinile unui copac gigantic


Far, Far Away - circul anilor '20 s-a mutat in copac

Voua care fotografie din Wonderland va place cel mai mult?

(sursa foto: Daily Mail)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera