Weekend de animatie maghiara la Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Filme maghiare de animatie, mai vechi sau foarte noi, vor fi proiectate in aceasta saptamana la Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucuresti. Evenimentul are ca obiect principal prezentarea creatiilor profesorilor si studentilor Universitatii de Arta Moholy-Nagy din Budapesta.

afis animatie maghiara

Joi


Weekend-ul de animatie incepe joi seara. Dupa ce la 18.00 va fi inagurat un mic punct de informatii despre Pécs, capitala culturala europeana în 2010, incep si proiectiile.

Cateva episoade din Benzi desenate moderne, scurtmetraje de 3 minute difuzate zilnic înainte de Jurnalul de seara al Televiziunii Maghiare vor fi proiectate incepand cu 18.30.

La ora 19.00, cei sub 16 ani ar fi bine sa plece acasa pentru ca urmeaza un lungmetraj nerecomandat lor. Gasca de cartier (2004) este un film despre un grup de copii din Budapesta (rromi, maghiari, un chinez si un arab) care si-au pus in cap sa faca bani.

Vineri


Ziua de vineri incepe la ora 17.00 cu doua calupuri de filme studentesti. Urmeaza o parodie a filmelor cu gangteri si spioni, Terminatorul de pisici (1986), despre care organizatorii spun ca "este unul dintre cele mai populare filme de animatie în Ungaria”.Sambata


Un calup de povesti despre Mathias Rex si regina Beatrix,  Mathias, cel drept (1985) deschide, la ora 12.00, seria de proiectii  de sambata. Sotii pensionari, Károly si Irma, impreuna cu câinele lor luptator si cu doua pisici lenese, personajele serialului Frakk (1972) vor fi prezenti la Centrul Cultural Ungar incepand cu ora 13.00.  La 14.00 e randul celebrei vulpi VUK (1981).Sa nu credeti insa ca ungurii n-au mai produs nimic in ultima perioada. Egon & Dönci, prezentat sambata la ora 15.00 este un film facut in 2007, in tehnica 3D. Pentru vizionarea lui, nu trebuie sa va obositi nici macar sa cititi subtitrarea, pentru ca este un film fara cuvinte.

Lupta dintre pisici si înfulecatorii de cascaval continua. Terminatorul de pisici 2 – Pisica satanei (2007) incheie sambata seara, de la 19.00,  „Weekendul de animatie maghiara”. Inainte insa, spectatorii vor mai avea parte de un calup de filme studentesti (ora 18.00) si de o intalnire cu: Bayer Antal, redactor la editura de benzi desenate Képes Kiadó (17.00).

Toate proiectiile, cu subtitluri in limba romana, au loc la sediul Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucuresti (Str. Batistei nr. 39). Intrarea este libera.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera