Vreme trece, vreme vine -- despre doua carciumi din centrul orasului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Tineti minte ca va mentionam de un "impinge tava" in centrul Bucurestiului in piata Sfantu Gheorghe ca despre un loc de mancat o ciorba la orice ora din zi sau (mai ales) din noapte? Ei bine astazi am descoperit ca birtul cu pricina a disparut cu desavarsire, locul fiindu-i luat de un magazin de haine si incaltaminte.

impinge tava nu mai e

Ne-a venit greu sa credem intrucat acel Impinge Tava ne-a marcat adolescenta paupera de liceeni, de studenti si chiar dupa, cand era un loc foarte accesibil pentru o bere si-o ciorba inainte de nani dupa escapade de prin vreun club - era cam ultimul bastion dupa locuri vechi si cu renume din centrul Bucurestiului ca Simplon, Gradinita, Patria sau Turist.

Ei bine, tot dand tarcoale locului am ajuns pe strada imediat urmatoare, Patrascu Voda, prima pe dreapta cum mergi spre Coltea dinspre Sf. Gheorghe. Acolo niste umbrele si doua mese ne-au atras atentia ca e rost de un local -- intr-adevar, este. Locul cu pricina se numeste Toscanni (da, cu doi de n) si are specific pur romanesc in ciuda rezonantei italienesti a numelui. Are o mica terasa cu 4 mese si o incinta termopanata de unde se auzea niste muzica arabeasca ce insa nu razbatea deranjant pe terasa.

Fiind curiosi si un pic infometati am intrat, am comandat cate o bere, cate o ciorba (de perisoare si de fasole) si cate un fel doi (tocanita de pui si sarmale). Mancarea s-a dovedit in regula, un pic grasa pentru gustul nostru dar buna, iar serviciul neasteptat de bun - rapid si amabil. Am platit 295 de mii si am mancat in mai putin de jumatate de ora.

All in all, foarte ieftin, rapid si acceptabil pentru o masa de pranz in centru, la terasa, la soare la un birt tipic de cartier si fara pretentii (chiar daca in buricul targului). Pentru amatorii de rezervari in avans am gasit si doua numere de telefon: 313.13.19/ 0721.400.700

Update:

O mica banuiala, pornind de la acest afis, gasit la doua ziduri distanta de Impinge Tava (pentru prieteni, "La Varice"): Toscanni e acelasi lucru cu cantina copilariei noastre.

cantinaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera