Vernisaj: Adriana Jebeleanu - Who's who

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Miercuri la ora 19 a avut loc vernisajul artistei Adriana Jebeleanu la galeria H'art. Intr-o atmosfera deschisa, simpla, lipsita de decoruri inutile si discursuri emfatice, artista sta relaxata de vorba cu micul grup de oameni, sositi pentru a-i vedea cea mai recenta expozitite intitulata "Who's who". Expozitia demitizeaza prin continut si te pune pe ganduri prin titlu. Canvas-urile de dimensiuni mari poarta toate un mesaj clar, direct: cine (mai) esti tu? Un joc de identitate cu care ne confruntam fiecare zilnic.

1

Scenariu: Intr-o societate "dogeatdog" in care ura naste mai multa ura iar violenta fierbe adesea sub aspectul celor mai marunte intamplari cotidiene, Adriana isi propune, prin folosirea unor imagini iconice in ipostaze contrastante sa scoata in evidenta aceasta latura obscura a persoanlitatii, o latura latenta insa violenta ascunsa intr-un ambalaj civilizat, popular, public.

Intentiile artistei tintesc spre ideea de depersonalizare a personajului iconic insa se adreseaza in egala masura oricarui "animal urban" . Pentru ca noi toti avem o latura mai neagra, mai sumbra, care ne indeparteaza de noi si ne aduce uneori in pragul izbucnirii. Si cand vine acel breaking-point adesea e urmat de o liniste surda, calmul de dupa, in care ne intrebam "cine a facut asta - pentru ca nu eram eu." Who's who? 

2

Intr-o maniera contemporana, inradacinata puternic in pop-art si action-painting, regasim personaje cunoscute, de la tirani politici la lideri religiosi, de la Bugs Bunny la Queen Elisabeth, toti insa impartasind aceasi caracteristica: ei nu sunt cine par a fi. Personajele sunt vinovate iar imaginea acuza. Identitatile lor sunt sterse, fie ca un proces lent de degradare a eu-lui, fie intr-un acces de violenta subita.

 3

4

Expozitia propune o tema care, nu accidental, se integreaza foarte bine in orasul in care are loc,  multe idei se regasesc si se identifica cu caracterul Bucurestiului: o dualitate a personalitatilor, contrast intre comic si cinic, o relatie absurda bazata pe un echilibru fragil. Si o lipsa a identitatii, in ciuda insistentei stridente a impactului vizual.

Adriana Jebeleanu s-a nascut in 1975 la Cluj-Napoca, unde a absolvit in 1998 Facultatea de Arte Plastice, sectia pictura. Are peste 10 expozitii personale la activ. Mai multe despre opera vie, uneori pragmatica, alteori aventuroasa, mereu incarcata atat cromatic cat si ca mesaj, gasiti pe siteul artistei. Sau veniti sa va cautati in picturile ei,  expuse pana la inceputul lui aprilie la galeria H'art.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera