Update Lacrimosa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sursa foto

De numele Lacrimosa, inspirat din Recviemul lui Mozart - Lacrima Mosa - se leaga aparitia si dezvoltarea un gen muzical aparte, goticul simfonic, printre fondatorii caruia cunoscatorii afirma ca se numara si duetul Tilo Wolff - Anne Nurmi.

Initial (1990) un proiect personal de muzica gothic underground al germanului/elvetianului Tilo Wolff, pentru sustinerea caruia acesta a infiintat si o casa de productie "Hall of Sermon", Lacrimosa a adaugat un nou membru in 1994; pe Anne Nurmi, o finlandeza care lansase deja cu trupa Two Witches doua albume: - The Vampire's Kiss - 1992 si  Phaeriemagick- 1993.

Primul album lansat in tandem a fost "Angst" stilul muzical la fel ca si versurile fiind dominate de tonuri depresive, de singuratate, teama, izolare. Urmatoarele albume continua in acelasi timbru insa orchestratiei sustinute initial in mare parte de claviatura i se adauga bas si chitara electrica. Treptat instrumentatia se imbogateste pe masura ce trupa experimenteaza diferite combinatii de stiluri muzicale, ramanad insa fideli genului care i-a consacrat.

Elodia, albumul lansat in 1999 subliniaza si mai mult afinitatile trupei cu stilul clasic simfonic si aduce o colaborare de proportii cu Orchestra Simfonica din Londra alaturi de care au inregistrat o opera symphonic-rock in trei parti pe parcursul a 14 luni.

In 2005 Tilo si Anne au lansat "Lichtgestalt" care continua din punct de vedere muzical seria de experimente rock - gothic - clasic. Versurile sunt compuse in limba germana, fapt care explica intr-o buna masura sonoritatea desoebita a pieselor subliniind intr-un fel aspectul oarecum inaccesibil si pe deplin non-comercial al compozitiilor semnate Lacrimosa.

Aici puteti asculta o parte din piesele lor, iar aici le puteti viziona clipurile.

Faptul ca Lacrimosa vin in Romania este din punctul nostru de vedere o veste extraordinara pentru ca dovedeste respectarea si luarea in seama a unui segment de public pasionat de acest gen de muzica si care merita ocazia de a-si vedea formatiile favorite live.  Argumente contradictorii sunt o sumedenie, unii spun ca e muzica pentru copii, altii dimpotriva... Lacrimosa are intr-adevar fani in Romania, care asteapta cu nerabdare concertul de pe 1 iulie.

Insa fapt este ca in Romania ultimilor 16 ani de zile publicul nu a fost suficient de expus la varii trupe reprezentative pe anumite genuri astfel incat din punct de vedere muzical sa poata emite judecati de valoare despre un curent sau altul.

De remarcat este, aflam de la organizatori, ca in Moscova au fost programate doua concerte consecutive iar setlist-ul va fi, ca in cazul concertelor Lacrimosa, o surpriza. In aceeasi ordine de idei,  credem ca este un eveniment care ar fi meritat o promovare mai mare, astfel incat si cei care nu au ascultat pana acum Lacrimosa sa fie convinsi sa vina la concert si sa descopere daca le place sau nu.

Surse:
www.lacrimosa.com
www.nightwish.ro
www.wikipedia.orgNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera