Undo '90: cu timpul te poti juca, dar cu teatrul (Luni, Green Hours) ba!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am fost aseara la Green Hours pentru a viziona spectacolul de teatru Undo ’90, adaptare dupa Do over de Frederick Stroppel, in regia lui Radu Apostol, cu Andreea Bibiri si Cosmin Selesi. Stiam ca spectacolul se joaca de anul trecut, dar nu am avut ocazia sa il vizionez pana aseara. 

Probabil ca daca l-as fi vazut inainte nu as mai fi iesit pe frigul din Bucuresti. Si cu toata sinceritatea, ma bucur ca a fost sa fie. In primul rand, am constatat multele schimbari ce s-au produs in Green. Nu mai arata ca un vagon de tren, spatiul s-a optimizat, mesele sunt de marimea unor scaune acum, iar numarul fotoliilor s-a inmultit considerabil, tocmai pentru a putea primi cat mai multi clienti si consumatori de teatru si alte specatcole de bun gust.

Aseara a fost o ocazie deosebita, anuntata de altfel si pe Facebook. ‘Chelnerii’ de serviciu au fost actorul Marius Manole si actrita, scenarista si scriitoarea Lia Bugnar, fapt ce a atras si mai multi oameni, curiosi de cum va fi sa li se aduca o bere sau un suc de cei doi obisnuiti cu scena. Lesne de subinteles ca atmosfera a fost una degajata si foarte prietenoasa.

Spectacolul Undo ’90 s-a dovedit a fi in ton cu celelalte seri de teatru cu care Green Hours ne-a obisnuit de-a lungul anilor. O piesa usurica, spumoasa, ilara, care a scontat rasete si aplauze la final: accesoriul ideal pentru o seara de luni cu prietenii, la o bere si o tigara.

1 2 3

Tema spectacolului ce a durat aproximativ o ora este dragostea. Dennis calatoreste in timp, in trecut, la inceputul relatiei sale cu Lisa, pentru a o convinge sa rupa legatura inainte de a o incepe propriu zis, in asa fel incat sa nu mai sufere cand o fi sa se desparta. Replicile facile, cu mai multa sau mai putina tenta erotica, momentele comice si des intalnite in general in cuplu au entuziasmat pe cei aproximativ 40 de spectatori tineri. 

Concluzia finala face cumva referire la faptul ca ce ti-e scris tot va fi sa se intample, indiferent de scenariul utopic in care ai avea sansa sa schimbi ceva la trecut. Relatia celor doi isi va urma cursul firesc pentru ca, dupa cum spune Lisa la finalul piesei, scontand rasete: “Dennis, poate vreau relatia asta, poate vreau sa iti distrug viata”.

Andreea Bibiri este o actrita care isi dovedeste de fiecare data talentul, facand o Lisa superba, fan Mili Vanili, cu un zambet si o carisma contagioase. Cosmin Selesi, pe care ati mai avut ocazia sa il vedeti si in filme, dar si in show-ul Land of Jokes, reuseste sa fie un Dennis haios, disperat, naiv, pe alocuri ridicol, nesigur pe ceea ce isi doreste si, cu certitudine, mandrul absolvent al Institutului de Proiectii Astrale “Shirley MacLaine”.

4 5 6

Ce este frumos la acest spectacol este ca are acea lejeritate si acel firesc care atrage, nu dezamageste si nu inseala asteptari. Sunt prea putine spectacole care ruleaza in Green Hours si pe care nu le-as recomanda amatorilor de o iesire in Bucuresti, iar aseara am constatat ca Undo ’90 nu este printre ele.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera