Underlondon 6 @ Silver Church

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aseara a avut loc cea de-a sasea edtie Underlondon, motiv pentru care "altarul" din Silver Church s-a transformat intr-o scena pentru patru trupe ce propavaduiesc muzica indie cu accente de underground britaic, doua de la noi, doua de pe taramuri cu o traditie mai veche si mai elocventa in privinta manifestarilor de acest gen, adica Londra si Barcelona.

In deschidere nici nu se putea o trupa mai potrivita decat The Mono Jacks, noul proiect al lui Doru Trascau, vocalistul trupei AB4, trupa recent aparuta pe piata romaneasca, dar care cu fiecare concert isi mareste numarul de fani. Si nici nu e de mirare: sunt eleganti atat in sound, cat si in prestatie scenica, au piese care aduc aminte de Interpol si produc un show bine inchegat cap-coada, care aseara a strans publicul foarte aproape de scena. 

The Mono Jacks sunt o trupa pe care merita s-o prinzi la un concert live pentru ca suna mult mai bine in aceasta formula. La inceput pare un fel de one man show, pentru ca Doru este cel mai activ, cel mai vizibil, ceilalti trei baieti din spatele lui (Florin Vasile - chitara, Andrei Filip - bass si Dorian Cazacu - toba) avand o prestatie mai stearsa, dar in nici un caz mai lipsita de importanta.  

Ne-au cantat: Superstitions, When I Was Gone, Evil, What Do You Know, Maria, I Don't Think It Will Change, Come Back Girl, I Must Be Getting Older, Make Up, The Presure of Your Phone Call, People Are Afraid, Push the Pedal. Daca nu i-ati prins pana acum intr-un concert live, urmariti afisele pe viitor, merita.

Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
The Mono Jacks

Urmatorii pe scena au fost Les Elephants Bizarres, o alta trupa autohtona lansata relativ recent, dar care a crescut foarte repede si a devenit extrem de apreciata. Elefantii au venit cu piese mult mai funky si cu o atitudine mult mai energica decat The Mono Jacks. Iar daca prima trupa a adunat publicul intr-o multime compacta in fata scenei, Les Elephants Bizarres au facut multimea sa se miste si sa sara odata cu Stefan, vocalul, si sa incerce sa dea din cap la fel ca Nae de la clape (incaltat intr-o pereche confortabila de papuci galbeni de casa - the dancing shoes).

Au fost foarte apreciati de public mai ales pentru piese precum Hello Says the Devil, Have No Fear, Dancing Shoes sau Dark Kittie. Li s-a cerut si un bis, dar probabil timpul nu le-a prea permis. Ne-au placut mult elefantii si asteptam cu nerabdare sa-i mai vedem/auzim.  

Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
Les Elephants Bizarres

Inainte de urcarea pe scena a trupelor straine, Silver Church era aproape plin, iar datorita trupelor romanesti din deschidere publicul era incalzit la maxim si cu chef de si mai mult indie dansabil.

Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church

Din pacate, A-Lix nu s-au ridicat la astepatarile create de trupele din deschidere si de traditia Underlondon, adica ne-au cam dezamagit, dupa primele piese din public auzindu-se chiar si scandari de genul you suck. Nu ni s-au parut chiar demni de asemenea etichete, era evident ca-si dadeau silinta, insa in orice caz nu ne-au impresionat prin retro-pop-electro-punk-ul cu care se mandresc.

Ca sound, au adus un pic cu un Noblesse Oblige mai brut sau nerafinat, insa melodic, ascultabil, dar din pacate deloc dansabil. Chiar si asa, au avut piese puternice ca I Know a Man, Never Grow si So High. Oricum, live nu au sunat nici pe departe la fel de bine cum suna inregistrati, asa ca va recomandam sa le mai dati o sansa, dar pe CD-player. Ne-a placut ca pareau sa se simta bine pe scena si ca au incercat sa interactioneze cu publicul. Nu ne-a placut ca majoritatea pieselor au sunat la fel, lucru care a creat un fel de monotonie, acesta fiind si momentul in care foarte multi au plecat. 

Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
A-Lix

Haunts au reprezentat cu adevarat punctul culminant al Underlondon-ului, iar cei care s-au lasat descurajati de A-Lix si au plecat au ce sa regrete. Cu ei pe scena, trecuti destul de bine de miezul noptii, Sliver Church-ul s-a umplut de un new wave dark foarte dansabil. Iar din boxe vocea extraordinara a lui Banks a sunat ca un cocktail imbatator de Franz Ferdinand, Nick Cave, David Bowie si Billy Idol.

Piese ca Underground sau Black Eyed Girl au rulat la maximum motorul din picioarele noastre. Iar latura noastra hedonista s-a simtit magulita pe piesa Live Fast, Die Young si cum sa nu dansezi pe o asemenea piesa? Sau pe London's Burning, cand ne aflam la un festival numit Underlondon. Cand pe scena se afla o trupa ca Haunts, picioarele o iau pur si simplu razna.  

Insasi prezenta si miscarea scenica a lui Banks care cand se agata de microfon, cand lovea in clape, cand ciupea corzile chitarei, au fost un spectacol in sine. Unul fascinant, care iti trimitea un fior rece pe sira spinarii cand incepeau versurile de la Love Is Blind: "I killed a man/ I had no choice/ Was either me or he."
 
Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
Underlondon 6 @ Silver Church Underlondon 6 @ Silver Church
Haunts

Au cantat in jur de o ora dar, ca toate lucrurile care plac, am avut impresia ca gig-ul lor s-a terminat foarte repede. Dupa ce au parasit scena in graba, am sperat cu totii la un bis si, pentru ca ne aflam intr-un loc ce purta numele de Silver Church, baietii s-au indurat de sufletele noastre si au apucat chitarile, betele si clapele inca o data pentru a ne incanta cu un minunat cover dupa White Wedding, cu nimic mai prejos decat varianta consacrata. De fapt, aproape ca parea o alta melodie, datorita vocii ceva mai grave si versatile a lui Banks, diferita de tonul teribilist si rasfatat al lui Billy Idol.

Dupa show-ul de aseara, Haunts au ajuns sus de tot in topul playlist-ului nostru. Si speram sa-i mai vedem pe la festivalurile de la noi, mai ales ca, la un schimb de vorbe dupa concert, ne-au spus ca s-au simtit bine si ca spera sa ajunga la B'estfest la anul.

Asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne mai pregateste Emagic pentru urmatorul Underlondon. Pana atunci, cheers, mate!

Mai multe poze pe 100eyes
Cititi interviul cu A-Lix
Cititi interviul cu Haunts
Pagina myspace The Mono Jacks
Pagina myspace Les Elephants Bizarres
Pagina myspace A-Lix
Pagina myspace Haunts
Site-ul Underlondon
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera