Unde joci bridge

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Raspunsul cel mai simplu e: acasa. Mai chemi trei prieteni, hai patru, sa fie o rezerva cat timp unul merge dupa bere sau isi suna nevasta. Al doilea raspuns simplu e "unde poti". Nu ai nevoie de conditii speciale, se poate juca bridge foarte bine si pe banca la scoala/facultate, si intr-un bar nu foarte zgomotos, dar si la un picnic.

Totul e sa nu fiti prea zgomotosi cand ii reprosati partenerului: "cum ai putut sa licitezi asa? Deci, cu doua carale eu ti-am semnalizat ca... ". Credeti-ma, veti auzi mereu asta daca sunteti spectatorii unui joc de bridge.

Depinde totusi cat de serios jucati, daca sunteti profesionisti sau amatori. Daca amatorii mai au o sansa sa se multumeasca cu masa din sufrageria de acasa, profesionistii se intalnesc in cluburi, participa la campionate locale, nationale sau internationale.

Puteti sa deveniti membru  Club 7, Atomic, Feroviar, ce tin de Federatia Romana de Bridge. Exista si campionate, concursuri, unul dintre ele va avea loc chiar acest weekend in Craiova.

Multi jucatori de bridge se antreneaza online, isi petrec noptile in campionate pe internet sau pe forumuri unde se discuta despre contracte si licitatii. Sunt multe siteuri unde poti juca bridge (pana si pe yahoo), dar cel mai important aici este cine mai joaca.

De obicei, cauti sa inveti, sa ai parteneri cel putin egali cu tine sau sa te uiti la jocuri spectaculoase.

Cand intrebi un pasionat de bridge (tata, in cazul meu) despre ce se intampla in lumea asta, te bombardeaza cu informatii. De exemplu, am aflat cum pe cel mai tare site de jucat bridge online - bridge base - au aparut probleme.

De fapt, software-ul se downloadeaza si astfel intri in joc, pe baza unui user si a unei parole. Poti juca la liber, in concursuri, pe echipe, in cluburi private sau pe bani (am inteles ca sunt in jur de 15.000 de jucatori pe zi).

In plus, te poti uita la ce joaca altii, doar daca acestia nu si-au setat masa private. De ce ar face asta? Eu ca privitor pot sa vad cartile tuturor jucatorilor. Daca am vreun prieten printre ei, ii spun frumos pe messenger ce carti au adversarii si gata. Urat. Cel mai popular sistem de licitatie aici e SAYC.

Pana acum doua saptamani, campionii mondiali, Jimmy Cayne, Benito Garozzo si altii, jucau aici. Se organizau chiar jocuri pe bani multi, mai mult sau mai putin oficiale, pe unele le puteai privi si invata. Acum nu mai sunt, umbla vorba ca din cauza unor issues financiare. Pe campioni ii recunosti dupa steluta din dreptul numelui, ceea ce atesta faptul ca au castigat competitii internationale.

Un alt site profesionist unde poti juca, desi aici e mai mult pe bani, e swan. Si aici gasesti persoane care joaca foarte bine sau campioni. Un altul mai este acbl, dar se pare ca in ultimul timp nu mai e asa in voga printre jucatori.

Voi unde jucati bridge?
1 comentariu

Unde joci bridge
cbumbac
#1 -

cautam parteneri de bridge

Suntem doi jucatori de bridge (sot si sotie) carora ne place o atmosfera destinsa pentru a juca bridge o data pe saptamana. Metoda noastra este simpla: pe rand, acasa la unii si la altii, la un pahar de ceva bun, cu o farfurie de sendviciuri, jucam cateva robber-e, mai spunem un banc...nimic sofisticat, pe bani sau pe competitie. Am jucat ani de zile asa, dar partenerii nostri nu mai sunt disponibili, asa ca vrem SA JUCAM BRIDGE! Daca exista o pereche (in jur de 50 de ani), indiferent de sex, legatura sau orice alte criterii irelervante interesata de un asemenea scenariu, sunati la 0740035621. Aporos, nu suntem experti, dar nici novici!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera