Unde invat limbi straine?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Situatie: in fata unui politist se opreste un individ care intreaba in engleza ceva. Politaiul ridica din umeri. Tipul revine in franceza. Aceeasi gimnastica de partea politistului. Individul incearca, din ce in ce mai descurajat, in italiana, germana, rusa, apoi pleaca injurand in chineza. Din spate, cineva remarca "ce de limbi stia ala, domne'!", iar politistul, imperturbabil, raspunde: "Da, si la ce i-a folosit?"

Asta a fost doar un banc. Granite cad, globalizarea ne mananca pe toti, avem circulatie libera in Europa, trebuie sa stii macar o limba straina. Unde o inveti?

Pune-ti cateva intrebari...

Ce limba straina iti trebuie neaparat? Cum inveti? De cat timp dispui?

Structura unui curs poate semana uneori cu clasicele meditatii – 2 ore, caiet de curs si manual, exercitii, listening la casete uzate intr-un casetofon cazut. Opteaza pentru cursurile care au multe jocuri interactive, multe exercitii de invatare vizuala si auditiva, etc. Scrisul pe tabla si vocabularul tinut cu sfintenie la sfarsitul caietului sunt o metoda putin demodata. :)

Pune-le lor cateva intrebari.

Cum afli ce ofera cursul...? Intreband. Nu continutul efectiv al acestuia te intereseaza, ci procedeul. Spune-i profesorului/ instructorului care este stilul tau de invatare, este foarte important sa fiti compatibili. Trebuie sa fii foarte sigur pe ce vrei ca sa stii ce sa ceri. Pe de alta parte, gandeste-te ca nu vei fi singurul din grupa, mai sunt si altii, asadar atentia este impartita. Asta desigur daca nu cumva vrei curs individual.

Mai sunt scoli care lucreaza cu studenti sau chiar absolventi mai slab pregatiti care nu au o metoda bine pusa la punct si cu care trebuie sa ai tu ca si cursant rabdare, nu invers. Nu ar fi rau sa ai chiar un profesor nativ, va ajuta foarte mult la dobandirea accentului, in plus, veti fi fortati sa vorbiti doar in limba aceea (de obicei vorbitori nativi gasesti mai mult la institute, nu la scolile particulare)

Unde, cat, cand?


Cursurile pentru adulti la scolile din Bucuresti sunt in genere concentrate seara sau in weekend. La fel ca la salile de fitness, in unele locuri ai reducere daca te inscrii la un curs care se desfasoara pana in ora 16.00

Poti incepe chiar de la cursurile organizate de Ariel, Scoala de Limbi Straine din cadrul Facultatii omonime din Bucuresti. Se poate invata: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, chineza, japoneza, limbi slave, olandeza, suedeza si portugheza.

British Council are o oferta bine pusa la punct insa doar pe limba engleza. Cursurile lor sunt mai scumpe decat in alte parti, dar ai acces la informatie si beneficiezi de experienta si contactul cu traineri englezi.

Majoritatea scolilor de foreign languages pregatesc pentru examenele de tip Cambridge, IELTS, TOEFL. Puteti sa va interesati mai indeaproape de oferta de la IRECSON, Fides, Lexis, Avalon. Fiind cerere foarte mare majoritatea cursurilor predau Business English.

Centrul ECHO are de asemenea o oferta foarte variata care include si servicii de traduceri. Sesiunile de cursuri dureaza in medie 3 luni, dar asta depinde foarte mult de nevoile studentului.

La fel ca si pretul. Conteaza daca: 
- e curs individual,
- se desfasoara la sediul firmei sau la resedinta (sediul) clientului,
- e curs intensiv;
- complexitatea pachetului de curs,
- nivelul de pregatire,
- daca esti persoana fizica sau juridica
-daca firma respectiva are licente in baza carora poate elibera atestate si diplome.

Orientativ, un curs sustinut de o firma medie customizat pentru 4 persoane, la sediul acestora cu durata de 2h/zi, dupa ora 16.00 si un pachet de 20 de sedinte costa aproximativ 25 de lei ora/zi/persoana. Fara TVA. :)

Lingua Transcript comunica transparent: 12 euro/ora/persoana – curs individual
                         7 euro/ora/persoana – curs cu 2 studenti
                         approx .3 euro/ora/persoana – grup de 6-12 studenti

International House lucreaza la nivel inalt pe engleza, germana, italiana, franceze si romana pentru expati.

In alta ordine de idei, pe rand: franceza se invata foarte bine si mai ieftin la Institutul Francez, spaniola la Institutul Cervantes, germana la Goethe Institut, italiana la Institutul Italian de Cultura, japoneza se invata in mai multe locuri decat te-ai astepta... Iar la Universitatea Dalles mai puteti urma cursuri de turca, chineza si greaca.

In fine, trebuie notata si varianta de studiu online, eficienta, rapida si mai ieftina. Beneficiul evident ar fi ca inveti singur in ritmul propriu si nu pierzi timp cu deplasari la sediul firmei. Totusi, este de neinlocuit avantajul interactiunii live, mai ales cand vine vorba de studiul unei limbi straine, al feedback-ului imediat si al prezentei profesorului.

In aceeasi ordine de idei. O initiativa foarte interesanta este English Cafe, proiectul interactiv de studiu al limbii engleze, care va debuta in ianuarie 2007.

Tot engleza este cel mai bine deservita online. Oferta Eurocor pentru cursuri la distanta de limbi straine si profesionale este cea mai la indemana. Puteti consulta si cursul gratuit de engleza al academiei online sau cel mai simplu si direct: engleza-online.ro.

Oricat ti-ar fi de groaza trebuie sa mai inveti si singur, sa mai exersezi prin traduceri sau lectura in limba respectiva, pentru ca asa din senin nu se poate si sigur nu vrei sa faci lucru de mantuiala. :)5 comentarii vrei sa comentezi?

Unde invat limbi straine?
Mihaela Predescu
#1 -

Comentariu nou

Hi,

am observat ca aproape in toate forumurile si blogurile exista cel putin cate o discutie pe tema limbi straine sau <a href="http:// www.invata-limbi.ro">curs de limbi straine</a>. Multe se refereau la importanta limbilor straine iar in altele tema era reprezentata de diferitele modalitati de a invata o alta limba. De aceea as dori sa va recomand un site, cu ajutorul caruia sa invatati limba germana, engleza, franceza, etc. www.invata-limbi.ro . Va sugerez sa incercati si aceasta modalitate, iar rezultatele vor aparea imediat !!! Merita incercat!!! Spor la invatat 

Unde invat limbi straine?
Cristian
#2 -

Limbi straine in Bucuresti
Poate nu ar strica un articol actualizat (au trecut noua ani intre timp) cu sugestii de centre de limbi straine. Spre exemplu, Umlaut - limbi straine sunt specializati pe limba germana si engleza si se adreseaza companiilor sau celor care au nevoie de limba germana profesional.
Unde invat limbi straine?
Sorina Ionita
#3 -

Actualizare
Recomand actualizarea acestui articol prin adaugarea unei noi scoli de limba germana din Bucuresti German Kulturhaus cursuri limba germana . Mult succes tuturor !
Unde invat limbi straine?
Cristiana
#4 -

German Kulturhaus sunt in trend

German Kulturhaus sunt in trend acum in 2018. Au venit cu clase restranse de maxim 6-8 participanti permit invatarea limbii germane la nivel incepator medius i avansati prin conversatie, ascultare, scris si citit. Spre deosebire de altii, german Kulturhaus vin in plus cu focalizare pe conversatie ceeace in alte parti acest modul este platit separat. Recomad cu caldura acesti traineri vorbitor nativi de limba germana. Toate cele bune!

Unde invat limbi straine?
Nick
#5 -

German Kulturhaus sunt in trend
Sunt de acord cu faptul ca ca German Kulturhaus sunt in trend pentru adolescenti, adulti si companii. Deasemenea pentru cursuri de limba germana pentru copii recomand Kinder Kulturhaus cursuri limba germana pentru copii ii invata pe copii cu varste de la 5 ani prin metode multisenzoriale si metode clasice.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera