Un week-end de parada la mare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Mamaia e "de fite". Vama e ... foarte multe. In rest, despre litoralul romanesc nu prea ai ce spune. Si totusi... Sambata seara capitala Marii Negre a fost Saturn. O statiune veche si muncitoreasca unde se merge cu bilet de la sindicat, dar cu o plaja generoasa unde sambata noapte am vazut cea mai mare petrecere house a anului - Liberty Parade.

Conceptul nu e o inventie autohtona, fiind inspirata de spiritul Love Parade. In jurul orei 18:00, trei camioane mari, cu platformele deschise, duduind de muzica DJilor, au plecat din Olimp spre Saturn. Caravana e pestrita si foarte galagioasa: vopsiti pe fata si corp, cu peruci colorate, cu fluiere, fanii house petrec deja. Celor 3 camioane li s-au alaturat atat masini cu claxoanele apasate la maxim, cat si pietoni pregatiti de distractie. Un convoi lung si lenes, care a speriat multe bunicute venite la soare in Neptun, Jupiter sau Venus.Dupa ora 8 caravana ajunge in Saturn. Se lasa incet seara, DJii urca pe rand la pupitre lasand muzica sa tot creasca in intensitate. Animatoarele urca si ele pe scena, berea incepe sa curga. E petrecere!Ne-a placut organizarea. Vreo 6 cai de acces (separat intrare si iesire, pentru a evita inghesuiala), filtru la intrare pentru a verifica varsta (din cauza de Bergenbier si L&M in incinta, faptul ca ni s-a cerut si noua buletinul ne-a alimentat bine de tot cheful de distractie:)). Peste 15 puncte de vanzare suc, bere, chipsuri - adica nu stateai la coada (si-mi amintesc alte concerte unde nu de mult a trebuit sa experimentam conditii mult mai vitrege).

Si, cel mai important lucru, lumea s-a distrat, atat pe scena cat si langa ea.DJ Tonka


Sponsorii au dovedit, dupa parerea mea, o foarte buna intelegere a conceptului, alegand sa se "integreze in peisaj" in locul agresivitatii comerciale obisnuite. Am apreciat mult lounge-ul Pepsi Max, cu un bar foarte 'disco'. Se pare ca toti l-au apreciat, din moment ce era o adevarata "vanatoare" de perne comode, care au disparut, insa, pe la 3 dimineata, organizatorii dovedind o exagerata grija pentru partea logistica. Ne-am 'razbunat', insa, cu o baie in mare la rasarit de soare, cam scurta, ce-i drept, caci ne-a reperat salvamarul si ne-a readus "in incinta".Surpriza cea mai placuta au fost insa cei de la Suie Paparude. Eu nu-i mai vazusem decat la deschiderea lui Depeche Mode si ramasesem, ca altii ca mine, cu impresia ca sunt nashpa in concert. Dar dupa aproape o ora de mixaj foarte foarte alert si bine gandit, mi-am schimbat pe veci parerea. Toata lumea in jur dansa si sarea, dupa estimarile noastre, cam 15,000!

In concluzie, nu conteaza daca esti sau nu fan/cunoscator al muzicii house. Liberty Parade e o petrecere pe plaja reper pentru vara, pentru ca emana energie absolut molipsitoare!

Imagini: Corina Airinei2 comentarii

Un week-end de parada la mare
boo
#1 -

New comment

lounge Pepsi X , nu Max :)

Un week-end de parada la mare
Catalina
#2 -

ups

Asa e. Pepsi X. Am scuza ca m-am distrat la Max...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera